Beurs is verplaatst naar 2021
Aanvang over:
Tesla-CyberTruck-4.png

VIDEO: Tesla presenteert elektrische pick-up Cybertruck

Gepubliceerd: 22 november 2019

Tesla heeft zijn elektrische pick-uptruck Cybertruck gepresenteerd. Het opvallende voertuig heet Cybertruck en krijgt een versie met 800 kilometer bereik. De presentatie ging niet helemaal zoals gepland.

Tesla onthulde de elektrische pick-uptruck in Los Angeles. De Cybertruck ziet eruit als een futuristisch gepantserd voertuig. Volgens Tesla-topman Elon Musk kunnen er met geen mogelijkheid "krassen op de auto komen." Hij noemt de Cybertruck het "officiële voertuig van Mars". Het ontwerp is volgens Musk geïnspireerd op de James Bond-film The Spy Who Loved Me.

Demonstratie sterk glas mislukt
Het versterkte glas van de truck bleek bij de presentatie minder sterk dan verwacht: een worp met een metalen bal zorgde tot ontzetting van Musk voor barsten in de ramen.

De wagen moet een kleine 40.000 dollar (36.000 euro) kosten. Het kan overigens nog jaren duren eer de eerste elektrische pick-uptruck van Tesla daadwerkelijk te koop is. De eerste Cybertrucks moeten 'eind 2021' van de band rollen.

800 km actieradius
De Cybertruck gaat van 0 naar 100 km/u in 2,9 seconden en heeft een trekkracht van 6350 kg. Er komen drie versies, met 400, 500 en 800 kilometer actieradius. De prijzen van de versie met het grootste bereik beginnen bij ongeveer 45.000 euro.

De pick-up biedt plek aan zes passagiers en heeft voorin een groot 17 inch touchscreen.Concurrenten
Eerder zei Musk al dat hij geen hoge verwachtingen heeft van de verkopen van een eventuele pick-up. Dat heeft vermoedelijk te maken met het feit dat eigenaren van een pick-up doorgaans erg merktrouw zijn.

De markt is in de VS stevig in handen van Dodge, Ford en Chevrolet, terwijl ook het Japanse Toyota een hap uit de taart neemt.Model 3 en Model Y
Het belangrijkste model voor Tesla blijft de Model 3, de relatief betaalbare elektrische auto waarmee het bedrijf de massa wil bereiken. 

Volgend jaar verschijnt ook de nieuwe SUV, de Tesla Model Y, die deels wordt gebouwd in een nieuwe fabriek in Duitsland.

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10046