10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

VIDEO: Gevangenbusjes vanaf 2020 volledig elektrisch

Gepubliceerd: 12 juni 2018

Vanaf 2020 moeten de honderden dienstauto’s en ongeveer 300 transportbussen en speciale voertuigen van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) over op elektrische aandrijving. Daartoe is vorige week een convenant getekend met betrokken partijen.

Die samenwerkingspartijen zijn onder andere de dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O) die de transitie van de huidige benzine- en dieselauto’s naar volledig elektrisch vervoer gaat regelen, het Rijksvastgoedbedrijf (voor de laadpalen), het ministerie van Binnenlandse Zaken (categoriemanagement civiele dienstauto’s) en MVO Nederland.

DV&O beschikt over honderden dienstauto’s en ongeveer 300 transportbussen en speciale voertuigen. De overgang start in 2020 met de nieuwe dienstauto’s. Gelijktijdig start een onderzoek naar de transportbussen. “De markt hiervoor is nog in ontwikkeling en kent nog niet veel aanbod. De verwachting is dat dit de komende jaren snel zal veranderen”, aldus de DJI in een persbericht.
De transitie wordt mede ondersteund door een financiële bijdrage uit de klimaatenveloppe van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.


 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10046