Beurs is verplaatst naar 2021
Aanvang over:
EcoGuide_Transit

VIDEO: Ford Transit krijgt ‘remadviseur’ EcoGuide

Gepubliceerd: 22 maart 2019

Op basis van informatie die zich nog buiten het zicht van de bestuurder bevindt, geeft de EcoGuide advies of en in welke mate er geremd moet worden. De nieuwe voorziening debuteert medio dit jaar op de Fords Transit en Transit/Tourneo Custom.

De EcoGuide-technologie van Ford maakt gebruik van het navigatiesysteem van de auto. Het systeem anticipeert op rijsituaties en informeert de bestuurder over de zuinigste manier van rijden. Het rijgedrag wordt geanalyseerd en de bestuurder krijgt feedback via het instrumentencluster om zo zuinig mogelijk te rijden voor de wegomstandigheden die gaan komen. Het systeem probeert onnodig remmen te voorkomen, omdat dit ook extra gasteven impliceert. Ford haalt in het persbericht een specialist aan van een Britse verkeersveiligheidsorganisatie, die brandstofbesparingen tot 12 procent voorziet.”

Pictogrammen
Het rij-advies wordt aangeduid met pictogrammen in het instrumentencluster, wat in onze ogen ook voor afleiding zou kunnen zorgen. Ervaren bestuurders kijken sowieso wel op hun navigatiekaart om te weten wat er komen gaat - Ford automatiseert dit nu. EcoGuide kan bestuurders feedback geven over de rijstijl; er is dan een cirkel rond de snelheidsmeter die steeds verder groeit naarmate er zuiniger wordt gereden. Het is alleen de vraag in hoeverre de verkeersveiligheid hiermee is gediend. De bestuurder kan ook aan het einde van de rit een rapport bekijken. 

  

Vernieuwingen
De nieuwe Transit heeft – als eerste in het segment – een nieuwe EcoBlue mild-hybride dieselmotor met volgens de fabrikant 3 procent minder verbruik vergeleken met de standaard dieselmotor. In de stad zou dit 8 procent zijn. Daarnaast is de nieuwe Transit meer ‘connected’ dan ooit: de wagen biedt ondernemers de voordelen van de ingebouwde modemtechnologie FordPass Connect, die wagenparkbeheerders helpt de inzet van auto’s te verbeteren en de exploitatiekosten te optimaliseren. Het huidige Transit-model heeft de Transit aan zijn reputatie als segmentleider geholpen in Europa en Noord-Amerika. De verkoopcijfers van de Transit-familie in Europa zijn blijven stijgen in 2018, met een recordverkoop van 292.500 exemplaren voor het hele jaar.

Deel dit artikel:

Gerelateerde exposanten

Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10046