10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
mercedes-zalando-last-mile-edr.jpg

Zalando test de eVito voor lokale bezorging

Gepubliceerd: 28 oktober 2019

(Persbericht)

Ook dit najaar zet Zalando weer een stap verder richting e-mobiliteit. Het bedrijf had daar vorig jaar al de nodige ervaring mee opgedaan. Dit jaar gaat Zalando een pilot opzetten in Hamburg. Daar wil men de operationele processen voor het gebruik van elektrische mobiliteit op de laatste kilometers testen.

Groene stroom

Ook bij elektrische auto’s is het een voorwaarde dat ze worden gevoed met groene stroom om volledig elektrisch te rijden. Dat is ook het geval met de elektrische testvloot van Zalando. Alle elektrische bestelwagens zijn voorzien van de uniforme belettering van Zalando zodat de Zalando Plus-pakketten worden afgeleverd zonder dat de klanten door hebben dat het om een pilot gaat.

Mercedes eVito's

Zalando zal hiervoor onder andere 15 Mercedes eVito’s inzetten. Men heeft gekozen voor de eVito omdat die goed geschikt is voor het bezorgen van pakketten in stedelijke gebieden. In elektrische uitvoering is hij ook ideaal voor lokaal emissievrij vervoer over de laatste kilometers. Met het 41 kWh accupakket kan de eVito volgens WLTP 150 tot 184 kilometer afleggen.

Grotere actieradius door lagere topsnelheid

De actieradius zal volgens Mercedes in de praktijk een stuk lager liggen, op ongeveer 100 kilometer. Dat heeft onder meer te maken met minder gunstige omstandigheden zoals koud winterweer. Er is wel een mogelijkheid om de actieradius te vergroten, namelijk door de topsnelheid te verlagen. Klanten kunnen bij het configureren van een eVito ook de topsnelheid laten verlagen. In het geval van de pilot van Zalando zou de normale topsnelheid van de eVito van 120 km/uur tot bijvoorbeeld 80 km/u kunnen worden beperkt.

Deel dit artikel:
10051