10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Wie had dat gedacht: een Ford-VW-bestelauto?

Gepubliceerd: 25 juni 2018

Transit en Transporter zitten qua naam al dicht bij elkaar - in de toekomst ook fysiek? Ford en Volkswagen, uitgerekend de concerns die geen bestelauto’s met andere merken delen, laten weten dat ze op onder meer dit gebied de krachten gaan bundelen. 

Ford en Volkswagen hebben een verklaring ondertekend waarin staat dat ze een strategische samenwerking aangaan om elkaar te kunnen versterken in een steeds sterker competitieve markt. Van een (gedeeltelijke) overname of het uitwisselen/overdragen van aandelen is geen sprake. 
Als enige specifieke project wordt de bedrijfsauto in het algemeen genoemd en daarmee willen de concerns “beter tegemoetkomen aan de toenemende eisen van klanten wereldwijd.”  Volkswagen noemt de aanstaande samenwerking een “bepalend element in onze strategie, terwijl voor beide bedrijven mondiaal de positie ten opzichte van de concurrentie wordt versterkt.” De nadruk op de wereldwijde aanpak komt naar ons idee voort uit de aanstaande ontwikkeling van modellen voor andere continenten dan de Europese, waar Ford en VW met erg sterke modelgamma’s actief zijn. 
Nieuws over de samenwerking volgt, aldus het gezamenlijke statement van Ford en VW. 

Het is overigens niet voor het eerst dat Volkswagen en Ford samen optrekken; in de jaren negentig leidde dit tot de ruimtewagens Volkswagen Sharan en Ford Galaxy (en Seat Alhambra); in het iets verdere verleden zijn in Zuid-Amerika onder meer de Volkswagen Apollo gebouwd (een tweedeurs Ford Escort sedan) en de Ford Versailles (een afgeleide van de Volkswagen Santana). 
 

Deel dit artikel:
10051