12 en 13 november 2019 Expo Houten
Aanvang over:
sitebanner-800x99-animated-loop
01_Vredestein-Quatrac-All-Season-lifestyle-photography

Vredestein Quatrac 5 all-season band beste in zijn segment bij grote bandentest

Gepubliceerd: 18 april 2019

Het toonaangevende Duitse magazine Auto Bild Allrad heeft zijn jaarlijkse test van all-season banden gepubliceerd. Na zeven modellen van de maat 235/55 R19 te hebben vergeleken, kwam Quatrac 5 van Vredestein als winnaar uit de bus met de score 'vorbildlich' ('voorbeeldig'). Het was ook de enige band in de test die geen directe zwakke punten bleek te hebben.

Bestuurders die geen zin hebben om hun auto's elke lente en herfst naar de garage te brengen, kunnen kiezen voor all-season banden in plaats van specifieke winter- en zomermodellen. Maar zoals het artikel in Auto Bild Allrad onderstreept, moeten ze nog steeds prioriteiten stellen: winterprestaties, vergelijkbaar met die van de juiste winterbanden, of grip op de weg in de zomer, vergelijkbaar met die van speciale zomerbanden.

De auteurs hebben de zeven bandenmodellen aan vier tests onderworpen, elk in drie verschillende categorieën: sneeuw (tractie, remmen, rijgedrag en slalom), nat wegdek (aquaplaning, rijgedrag, bochten en remmen) en droog wegdek (rijgedrag, remmen, lawaai en rolweerstand). Aan de resultaten van elke test werd een gewicht toegekend en de eindbeoordeling was gebaseerd op de score hiervan. 

Auto Bild beschreef de Quatrac 5 als een "uitstekende all-season band met de beste rijeigenschappen onder alle weersomstandigheden, een goede balans en nauwkeurige manoeuvreerbaarheid, korte remafstanden onder natte omstandigheden en bij sneeuw, en een goede prijs-kwaliteitverhouding". Auto Bild gaf ook aan dat de Quatrac 5 de beste balans heeft tussen zomer- en winterprestaties en wijst erop dat "hij in geen enkel seizoen echte zwakke punten vertoont".

Opvolger Quatrac 5 
Vredestein heeft onlangs een opvolger van de Quatrac 5 uitgebracht: de gloednieuwe Quatrac Pro. Dit all-season model van de nieuwste generatie biedt meer dan 10% meer grip op nat wegdek* en 5% beter rijgedrag in sneeuw* dan de Quatrac 5. De Quatrac Pro is speciaal ontworpen voor het ultra-high-performance-segment (UHP), terwijl de Quatrac 5 dienst zal blijven doen als de ideale all-season band in het segment van kleinere maten, zoals blijkt uit de Auto Bild Allrad-test. De Quatrac Pro is nu verkrijgbaar bij geselecteerde dealers. 

     

*Gegevens gebaseerd op interne tests in vergelijking met de voorganger Quatrac 5 in de maat 245/45 R18 100Y XL

(Persbericht)

Deel dit artikel:

Gerelateerde exposanten

Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10051