12 en 13 november 2019 Expo Houten
Aanvang over:
sitebanner-800x99-animated-loop
VW_e-crafteropeningsfoto

Volkswagen Bedrijfswagens levert eerste e-Crafters af in Nederland

Gepubliceerd: 01 maart 2019

TopMovers P.A. Van Rooyen en Volker Stevin Materieel zijn de eerste bedrijven in Nederland die een elektrisch aangedreven e-Crafter van Volkswagen Bedrijfswagens in bedrijf hebben genomen. Beide bedrijven zetten de e-Crafter in voor emissievrije distributie in de stad.

De e-Crafter is de nieuwste telg in het snel groeiende elektrische gamma van Volkswagen Bedrijfswagens. Zo levert het merk als sinds enige tijd de compacte e-load up! en zal het later dit jaar de ABT e-Caddy en e-Transporter in Nederland introduceren. De eerste twee in Nederland geleverde e-Crafters worden ingezet voor emissievrije distributie in de stad, de toepassing waarvoor deze elektrisch bedrijfswagen specifiek is ontwikkeld.

Duurzaam verhuizen met TopMovers P.A. van Rooyen
TopMovers P.A. van Rooyen is al ruim een eeuw een vertrouwd verhuisadres in het midden/westen van Nederland. Het bedrijf is één van de oprichters van de organisatie TopMovers, een landelijk samenwerkingsverband van erkende verhuisbedrijven. Voor P.A. van Rooyen is innovatie een belangrijke manier om service en kwaliteit te kunnen bieden.

Een modern wagenpark speelt daarbij een hoofdrol. Een verhuizer moet overal kunnen komen, ook in milieuzones. De e-Crafter is met zijn elektrische aandrijving lokaal emissievrij en daardoor welkom in elke milieuzone. De e-Crafter van P.A van Rooyen is uiteraard uitgevoerd in de huiskleuren van het bedrijf. Het ‘zero emission’ opschrift verwijst daarbij naar de innovatieve elektrische aandrijving van de e-Crafter. Het verhuisbedrijf koos voor de e-Crafter omdat hij geen schadelijke stoffen uitstoot en vanwege de ruime actieradius. Deze e-Crafter werd afgeleverd door Maas Autogroep.

Emissievrij bouwmaterialen vervoeren bij Volker Stevin Materieel

Volker Stevin Materieel was op zoek naar een volledige elektrische bedrijfswagen om emissievrij bouwmaterialen te vervoeren voor hun BouwHub. De BouwHub is een nieuwe vorm van duurzame bouwlogistiek en maakt het mogelijk om efficiënter, schoner, goedkoper en met minder overlast te bouwen. De BouwHub is een locatie gesitueerd aan de rand van de stad waar alle benodigde bouwmaterialen naartoe worden gebracht. Op de BouwHub worden dagproductie-pakketten samengesteld die vervolgens met schone bedrijfswagens naar de bouwlocatie worden vervoerd. De nieuwe e-Crafter is voor de Bouwhub van Volker Stevin Materieel de ideale, emissievrije bedrijfswagen. Deze e-Crafter werd afgeleverd door Ames Bedrijfswagencentrum in samenwerking met PSB Bedrijfswageninrichting.

Perfect voor emissievrije distributie in de stad
Met z'n 35,8 kWh batterijpakket heeft de e-Crafter een actieradius van 173 km*. Daarmee is hij bij uitstek geschikt voor emissievrij vervoer in een stedelijke omgeving. Uit een evaluatie van het rijgedrag van 1.500 Volkswagen Bedrijfswagens-klanten kwam naar voren dat de meeste gebruikers tussen 70 en 100 km per dag afleggen met hun bestelwagen. Misschien wel net zo belangrijk als de actieradius is het snel op te laden batterijpakket van de e-Crafter. Bij gebruik van een 7,2 kW wallbox duurt het volledig laden van een lege batterij 5,2 uur. Bij een snellader (40 kW gelijkstroom-laadstation) is het pakket in 45 minuten tot 80 procent op te laden.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe Crafter is vanaf het begin rekening gehouden met elektrisch aangedreven versies. Daardoor is het laadvolume van de e-Crafter gelijk aan dat van de Crafter met dieselmotor: 10,7 m3. Ook de laadbreedte (1,38 m) en -hoogte (1,86 m) zijn identiek. Afhankelijk van de gekozen versie heeft de e-Crafter een laadvermogen variërend van 1,0 tot 1,75 ton.

Uitgebreid dienstenpakket
De e-Crafter onderscheidt zich in zijn segment niet alleen met zijn zeer rijke standaarduitrusting, maar vooral ook met het uitgebreide pakket aan diensten waarmee Volkswagen Bedrijfswagens ondernemers ondersteunt bij de overstap naar elektrisch rijden. Dit dienstenpakket omvat onder meer 8 jaar onderhoud en APK, rijtrainingen, laadadvies op maat, de Volkswagens Bedrijfswagens laadpas en de MijnVolkswagen Bedrijfswagen app.

Lage operationele kosten
De zeer rijk uitgeruste e-Crafter heeft, inclusief het uitgebreide dienstenpakket, een vanafprijs van € 69.100**. Operational Lease bij Volkswagen Pon Financial Services is mogelijk vanaf € 1.018** exclusief BTW. Ondernemers profiteren van lage operationele kosten, mede dankzij het standaard meegeleverde dienstenpakket met onder meer 8 jaar onderhoud. Bovendien kunnen ze in bepaalde gevallen rekenen op subsidies voor elektrisch rijden en op investeringaftrek, zoals de MIA (milieu-investeringsaftrek) en de KIA ( kleinschaligheidsinvesteringsaftrek). Via de VAMIL kunnen ondernemingen zelf bepalen wanneer en hoe ze de investering afschrijven.

*) De opgegeven actieradius is de actieradius die tot stand is gekomen na het rijden van de testrondes volgens de geldende emissiestandaard in Europa (NEDC). In de praktijk kan de daadwerkelijke actieradius afwijken. Deze is afhankelijk van de rijstijl, de snelheid, de bandenkeuze, het gebruik van comfort- en externe functies, de buitentemperatuur, het aantal passagiers/de belading en de rij-omstandigheden.

**) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, exclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagenbedrijfswagens.nl. Het Operational Lease vanaf bedrag is op basis van 20.000 km per jaar met een looptijd van 60 maanden exclusief btw, vervangend vervoer en brandstof en een eigen risico van € 500 en is inclusief maximaal gebruik van de MIA. Servic

Deel dit artikel:

Gerelateerde exposanten

Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10051