10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
tachograaf verizon

Verizon Connect komt met digitale tachograaf

Gepubliceerd: 18 maart 2019

Met de introductie van de nieuwe digitale tachograaf van Verizon Connect kunnen transport- en andere bedrijven overal digitale-tachograafbestanden en chauffeursgegevens downloaden. Dit helpt ze te voldoen aan Europese tachograafwetgeving, uitval van voertuigen te beperken en dagelijkse processen te stroomlijnen.

De digitale tachograaf monitort en analyseert belangrijke gegevens van chauffeurs, zoals rijtijden, pauzes en rusttijden. Deze informatie is afkomstig uit het apparaat in het voertuig dat gegevens over de chauffeur, het voertuig en de motor digitaal vastlegt. Het apparaat vertaalt deze gegevens vervolgens naar bruikbare informatie die terug te vinden is in Verizon Connects fleetmanagementplatform REVEAL. Zo moeten bedrijven tijd kunnen besparen, processen verbeteren en voldoen aan wetgeving.
Met de digitale tachograaf kan de status worden ingezien van de locatie en status van chauffeurs op de livekaarten in REVEAL. Er kunnen dan opdrachten worden toegewezen aan de chauffeurs die nog binnen hun wettelijk toegestane aantal uren zitten. Het tracking-device van REVEAL is gekoppeld aan de tachograaf in een voertuig en stuurt near-realtime gegevens over de chauffeur, het voertuig en de motor rechtstreeks naar het online REVEAL-platform.

Werkonderbreking

Wagenparkbeheerders kunnen op deze manier ook gemakkelijker inzien of de chauffeurs de benodigde rusttijden in acht neemt. Dat laatste blijkt een probleem, bleek uit eerder (Engels) onderzoek: een op de vier chauffeurs neemt het niet zo nauw met de rusttijden.

Ook fouten in tachograafdata moeten tot het verleden gaan behoren. Wagenparkbeheerders zouden, op de ‘oude’ manier gemiddeld meer dan drie uur per week besteden aan het herstellen van fouten. Bedrijven hebben vaak moeite om relevante, nauwkeurige analoge tachograafdata uit hun voertuigen te halen. De meerderheid ziet het naleven van tachograafwetgeving als werkonderbreking en als tijdrovend, blijkt uit datzelfde onderzoek.
Volgens Jan Willem Doornbos, Senior Marketing Manager Central Europe bij Verizon Connect, is een van de grootste uitdagingen voor wagenparkbeheerders om chauffeurs te helpen inzicht te krijgen in hun tachostatus, zodat het bedrijf geen tijd en geld verliest wanneer chauffeurs van de weg gehaald moeten worden om tachograafbestanden handmatig te downloaden. “Digital Tacho Live View biedt het benodigde inzicht om tachograafgegevens snel en eenvoudig in te zien. Zo kunnen wagenparkbeheerders snel weloverwogen beslissingen nemen, nauwkeuriger plannen en waarschuwingen bij fraude ontvangen.”
 

Deel dit artikel:
10051