10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

VANsharing.nl sluit overeenkomst met WeGo

Gepubliceerd: 09 februari 2019

VANsharing.nl sluit een overeenkomst met WeGo voor het deelbaar maken van personen- en rolstoelbussen, zowel voor de zakelijke als particuliere markt. In eerste instantie gaat het om een test met vijf deelbussen en in potentie om meer dan 500 bussen.

Vanaf strategische plekken zijn de busjes op te halen en te openen via een app. Volgens VANsharing.nl zijn er contracten met zorginstellingen, scholen of sportclubs. Die hebben de busjes in de praktijk langere periodes niet nodig. De bussen kunnen dan gebruikt worden door woonlocaties of medewerkers van deze organsiaties maar zeker ook door omwonende particulieren. VANsharing.nl maakt gebruik van het deelplatform van WeGo.

Volgens Ron Bolderman, eigenaar van VANsharing.nl, is de markt op zoek naar flexibiliteit. “Wij hebben meer dan 500 bussen beschikbaar, geschikt voor rolstoel- en ‘normaal’ vervoer. De aanschaf van een variant die geschikt is voor rolstoelen kost al snel honderdduizend euro. Dit terwijl de busjes een groot deel van de tijd stilstaan. Shortlease was en is nog altijd een (tussen)oplossing, maar voldoet vaak niet aan de vraag. De deeleconomie biedt oplossingen.”

Aanvragen krijgt Bolderman ook van bedrijven die te maken hebben met seizoenswerk, maar ook van scholen die op zoek zijn naar oplossingen voor de buitenschoolse opvang. De deelbussen zijn met een app te openen, de kosten voor gebruik worden automatisch toegekend aan de juiste gebruiker. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld via hun servicekosten een vaste fee betalen voor de beschikbaarheid van de busjes en een fee na gebruik. Dit wordt bijgehouden via de bijbehorende software en app.
 

Deel dit artikel:
10051