10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
maxresdefault

Transscope Voertuigsystemen sponsort de Monsterse Reddingsbrigade met blackbox

Gepubliceerd: 25 juni 2018

Twee voertuigen van de Monsterse Reddingsbrigade zijn voorzien van een blackbox. Enerzijds om alle ritten te registeren (wie gebruikt het voertuig), anderzijds voor de signaleringsverlichting (optische geluidssignalering – OGS). In het geval van een aanrijding door één van de voertuigen van de reddingsbrigade, geeft de blackbox uitsluitsel of de zwaailichten –met óf zonder geluid – aanstonden of juist niet en dát voorkomt een hoop discussie. Daardoor kunnen zij zich focussen op hun werk: het bestrijden van de verdrinkingsdood.

Missie Reddingsbrigade
Het doel van de Monsterse Reddingsbrigade is het bestrijden van de verdrinkingsdood, in de ruimste zin van het woord. Dat doen zij primair door op het Westlandse strand preventief en waar nodig repressief op te treden. Van 15 mei tot 15 september zijn de lifeguards elk weekend (en tijdens de zes weken schoolvakantie ook doordeweeks) preventief aanwezig op het Westlandse strand. Buiten deze dagen én in de wintermaanden staat een alarmploeg van circa 30 lifeguards 24/7 klaar om uit te rukken. Daarnaast verzorgen ze ook opleidingen én geven ze voorlichting over het bestrijden van de verdrinkingsdood.

Registratie zwaailicht
Wanneer zij met een voertuig uitrukken, registreert een blackbox of de zwaailichten wel of niet aanstaan. En dan betreft het niet alleen het volume, maar ook optisch, of het de blauwe of oranje lichten zijn. Daarmee is blackbox een mooie oplossing voor deze branche, waar men gebruik maakt van lichtsignalering. Waarom?

Discussies voorkomen
Omdat in de praktijk vaak blijkt dat discussie ontstaat of het geluid én de zwaailichten nou wel of niet aanstonden. Dat is belangrijke informatie, want in het geval van een aanrijding ben je pas een voorrangsvoertuig als én het geluid aanstaat én de zwaailichten aanstaan. Door het registreren haal je dat stuk van de discussie weg en kunnen de lifeguards zich focussen op hun werk; het helpen van mensen.

MVO is vanzelfsprekend
Transscope Voertuigsystemen sponsort een gedeelte van deze blackboxes, omdat maatschappelijk verantwoord ondernemen vanzelfsprekend is. Henk-Jan Kienhuis: “De Monsterse Reddingsbrigade heeft een prachtige missie en daar dragen wij graag een steentje aan bij. Het is mooi om te zien dat zij zich met de blackbox na een spannende reddingsactie geen zorgen meer hoeven te maken over eventuele discussies achteraf. Zo kunnen zij zich te allen tijde concentreren op hun belangrijke werk.”

Deel dit artikel:
10051