10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Toyota Hilux wint Dakar 2019

Gepubliceerd: 29 januari 2019

Nóg meer Hilux-nieuws? Zeker: de Nederlandse Dakar 2019-favoriet Bernhard ten Brinke viel met zijn Toyota Hilux kort voor de finish uit, maar zijn teamgenoot Nasser Al-Attiyah kwam met navigator Matthieu Baumel als winnaar over de finish. Het is de eerste keer dat Toyota de zware rally wint.

Na het wereldkampioenschap World Endurance Championship (WEC), World Rally Championship (WRC) en de 24 uur van Le Mans heeft Toyota GAZOO Racing met Dakar 2019 wederom een groot autosportevenement gewonnen. Het is de derde keer dat Nasser Al-Attiyah de Dakar Rally in de categorie Auto wint, maar de eerste keer in een Toyota. De Hilux van de coureur uit Qatar was niet de enige die de Dakar Rally volbracht; ook de Hilux van het duo Giniel de Villiers en Dirk von Zitzewitz wist de rally – die door maar liefst 70 televisiezender in 190 landen wordt uitgezonden – tot een goed einde te brengen. Deze Hilux met startnummer 302 eindigde op de 9de plaats.

Bernhard ten Brinke in Dakar 2020
De derde Hilux van Toyota GAZOO Racing South Africa – met Bernhard ten Brinke achter het stuur – begon de rally voortvarend, maar moest drie dagen voor de finish opgeven vanwege technische mankementen. De Nederlander heeft al aangegeven volgend jaar weer mee te doen aan de Dakar Rally. Het evenement vond dit jaar plaats in Peru en duurde twaalf dagen. 
 

Deel dit artikel:
10051