10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Tolgeld betalen in heel Europa met BP/Aral

Gepubliceerd: 19 maart 2018

BP/Aral biedt wagenparkbeheerders een nieuwe oplossing aan voor de betaling van tolgeld in heel Europa. Het gaat om de door Telepass vervaardigde BP/Aral Tollbox. Dit apparaat maakt gebruik van de European Electronic Toll Service (EETS) voor de automatische verrekening van tolgeld.

Op deze manier hoeven wagenparkbeheerders slechts één tolgeldapparaat in elk voertuig te installeren in plaats van aparte oplossingen voor elk Europees land. “De introductie van een gestandaardiseerde Europese tolbox bespaart wagenparkbeheerders tijd en kosten en vergroot daarmee de kostenefficiency van wagenparken”, zegt Jeroen de Vries, sales manager bij BP/Aral en verantwoordelijk voor tankpassen in Europa.

De BP/Aral Tollbox voor EETS laat zich, volgens De Vries, snel en eenvoudig installeren en kan direct in gebruik worden genomen. Het apparaat kan daarnaast gemakkelijk naar een ander voertuig worden overgezet. Het systeem is direct vanaf de introductie inzetbaar in België (met inbegrip van de Liefkenshoektunnel), Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Polen (de A4), Portugal en Spanje. Het aantal ondersteunde landen zal voortdurend worden uitgebreid totdat pan-Europese dekking is bereikt. De functionaliteit voor nieuwe landen zal automatisch online worden geactiveerd voor wagenparkbeheerders zodra die beschikbaar komt.

De Tollbox heeft daarnaast extra, modulair opgebouwde diensten. Zoals telematica-oplossingen voor het lokaliseren van voertuigen en het leveren van beheer- en rapportagefunctionaliteiten. “Wagenparkbeheerders kunnen daarmee een pakket van diensten samenstellen dat op hun specifieke behoeften aansluit”, aldus De Vries.


 

Deel dit artikel:
10051