10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
05-Toyota-Hilux-Challenger-voor-Dakar-coureur-Bernhard-ten-Brinke

Stapje terug in bestelautoverkopen

Gepubliceerd: 08 oktober 2019

De afgelopen maand september doet een stap terug in bestelautoverkopen, blijkt uit recente cijfers van RDC. Er werd ruim 13% minder verkocht vergeleken met september 2018. Dat resulteert dat de markt dit jaar op een min uitkomt van 0,25 procent.

Merken die dit jaar in de min staan ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zijn onder andere Volkswagen (marktleider), Renault, Peugeot en Citroen. Mercedes, de nummer twee in Nederland, laat een plus zien van ruim 6 procent en de nummer drie, Ford, een heel klein plusje van amper een procent. Opel, Fiat en Toyota plussen ook bescheiden.
In totaal gingen er vorige maand 5.183 bestelauto’s over de toonbank. De modellen die er in positieve zin uitsprongen waren de Toyota Proace (+57%) en de Mercedes Vito (+27%). Opmerkelijk ook de ‘goede’ verkoop van sommige pick-ups dit jaar zoals de VW Amarok. DE aantallen zijn laag, maar Nederland was nooit een pick-upland. Van de Amarok werden er dit jaar toch nog 174 van verkocht, van de Toyota Hilux zelfs 379. Waarvan het merendeel zakelijk en in de lease. De totale lcv-markt staat nu op 61.019 verkopen.

Onderschrift foto: Dit jaar een flinke plus in pick-up verkopen

Deel dit artikel:
10051