10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
download

Ruimere laad- en lostijden voor elektrische bedrijfsauto’s in Rotterdam

Gepubliceerd: 25 januari 2019

In Rotterdam kunnen emissievrije goederenvoertuigen een ontheffing krijgen om buiten de vastgestelde laad- en lostijden voetgangersgebieden te betreden. Het gaat om de categorieën N1, N2 of N3. Deze ontheffing is onderdeel van een pilot van de gemeente Rotterdam om emissievrij goederenvervoer te stimuleren.

Wij vinden deze stap van de gemeente Rotterdam een goede ontwikkeling. We pleiten al lange tijd voor een uniform en realistisch stappenplan om vanaf 2025 zero emissie de binnenstad te kunnen bevoorraden. Daarin is het hanteren van flexibele venstertijden een belangrijk onderdeel. Het is echter van belang om voor ondernemers om duidelijkheid te creëren op de lange termijn.  

De pilot loopt tot 1 april 2019 en heeft betrekking op de avonduren. In bepaalde voetgangersgebieden in het centrum mogen emissievrije bedrijfswagens lossen bij klanten tussen 18.00 en 20.00 uur. Bedrijven kunnen bij de gemeente een ontheffing aanvragen. Voor meer informatie verwijzen wij graag door naar de website van de Gemeente Rotterdam.

Green Deal ZES
Rotterdam neemt met deze maatregel een stap in de goede richting van zero emissie stadslogistiek. In de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek is afgesproken om te streven naar zoveel mogelijk emissievrij vervoer in de binnenstad. Ook wij hebben deze verklaring ondertekend. Onlangs tekenden ook 19 gemeenten in de provincie Zuid-Holland de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek.

Bron: Evofenedex

Deel dit artikel:
10051