12 en 13 november 2019 Expo Houten
Aanvang over:
sitebanner-800x99-animated-loop
05-Toyota-Hilux-Challenger-voor-Dakar-coureur-Bernhard-ten-Brinke

Rijkswaterstaat kiest voor Toyota Hilux

Gepubliceerd: 02 mei 2019

De weginspecteurs van Rijkswaterstaat rijden binnenkort allemaal Toyota Hilux. De landelijke uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft na een aanbesteding waaraan ook Toyota meedeed besloten al zijn weginspecteurs – zo’n 300 man in totaal – te voorzien van een Toyota Hilux Dubbele Cabine Van Professional met standaard automaat.

Toyota levert in de komende jaren in totaal 300 exemplaren van zijn Hilux aan Rijkswaterstaat. De eerste levering vindt plaats in september 2019. De pick-up van Toyota kwam tijdens de aanbesteding als winnaar uit de bus vanwege de uitstekende rijeigenschappen, de scherpe prijs en de goede ergonomie, vooral ook in combinatie met de Arbowet die bijdraagt aan een gezonde en veilige werkomgeving.

Volledig aangepast

Toyota levert de Hilux ‘turnkey’ ofwel helemaal gebruiksklaar. Hierbij is de pick-up volledig aangepast aan de wensen van Rijkswaterstaat. Dat wil zeggen: visuele en akoestische signalering, speciale inrichting van de laadbak waaronder een Dynamisch Route Informatie Paneel en apparatuur voor communicatie met landelijke verkeerscentrales.

Onoverwinnelijk

Jan-Christiaan Koenders, Managing Director bij Toyota importeur Louwman & Parqui B.V.: “We zijn ontzettend trots dat Rijkswaterstaat voor de Toyota Hilux gekozen heeft waarvan de eerste generatie al in 1968 op de markt kwam. Sindsdien is hij steeds beter geworden. Daardoor is de Hilux onoverwinnelijk geworden. We kijken ernaar uit om samen met Rijkswaterstaat de Hilux weer een stuk beter te maken.”

Nieuw ontwikkeld ladderchassis

De nieuwe Toyota Hilux is leverbaar vanaf 18.895 euro, exclusief btw en bpm. De pick-up staat op een nieuw ontwikkeld ladderchassis terwijl de constructie van de carrosserie verder verbeterd is. Hierdoor is de Hilux onverzettelijk, een eigenschap die goed van pas zal komen tijdens zijn werk voor Rijkswaterstaat. Daarbij biedt de vernieuwde wielophanging de weginspecteurs het rijcomfort van een luxe SUV.

(Persbericht)

Deel dit artikel:

Gerelateerde exposanten

Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10051