10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

PostNL eerste gebruiker elektrische bestelauto van Renault

Gepubliceerd: 04 juni 2018

PostNL heeft vandaag de eerste twee elektrisch aangedreven Renault Master Z.E. modellen in Europa in gebruik genomen. Het postbedrijf neemt in 2018 in totaal 17 elektrische Masters in gebruik die dienst gaan doen in de binnensteden van Utrecht en Leeuwarden en later dit jaar ook in Amsterdam.

De nieuwe Renault Master Z.E. is uitgerust met een 33 kWh lithium-ion batterijpakket en heeft een praktijkactieradius van ongeveer 120 kilometer. Ideaal voor ‘last mile delivery’ in binnensteden, zoals het bezorgen van pakketten, aldus Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek bij PostNL. Zij nam vandaag de eerste twee bussen in ontvangst van Jean Paul Renaux, Managing Director Renault Benelux.

Het interieur van de Master is ingericht als mobiel kantoor en voorzien van alle gemakken, terwijl de batterij via een 7,4 kW-lader in zes uur volledig is op te laden. De bestelauto is leverbaar in zes varianten, waarvan twee chassis- en vier bestelversies, met een laadruimte van 8 tot 13 m2. De prijzen beginnen bij € 60.200,- excl. BTW.

PostNL heeft grote ambities op het gebied van elektrisch rijden. In 2025 wil het bedrijf in 25 steden emissievrij bezorgen. Naast de vergroening van bestelauto’s heeft het postbedrijf verschillende modellen elektrische bakfietsen, scooters en auto’s. 

Foto-onderschrift van links naar rechts:
Eduard Veen – Fleet Manager PostNL
Liesbeth Kaashoek – Directeur Pakketten & Logistiek PostNL
Jean-Paul Renaux – CEO Renault Groupe Benelux
Bruno Hohmann – Country Operations Director Renault Nederland

 

Deel dit artikel:
10051