10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Populariteit retro-camperen zorgt voor run op Volkswagencampers

Gepubliceerd: 07 januari 2019

De vraag naar het huren van Volkswagencamperbusjes is 4,4 keer groter dan het aanbod, blijkt uit het ‘Vroegboek onderzoek 2018’ dat Goboony, het platform voor camperverhuur, uitvoerde onder ruim tienduizend huurders van campers in meerdere Europese landen. 

De camper blijkt vooral populair onder de ‘jonge’ camperliefhebbers in de leeftijdscategorie van 18 tot 35. Zij zoeken het vaakst onder ‘Volkswagen’. “Ondanks dat zij het hippietijdperk niet hebben meegemaakt, lijken ze de nostalgie maar wat graag te willen ervaren door op pad te gaan met zo’n camper”, stelt Mark de Vos, mede-oprichter van Goboony.

Overigens gaan de huurcampers uiteindelijk veelal naar de vakantiegangers tussen de 44 en 55. Maar dat komt omdat zij op tijd boeken. Van de jongeren boekt slechts 4% een camper in december, januari of februari. 

Dit voorjaar komt Volkswagen overigens de nieuwe, op de Crafter gebaseerde camper Grand California op de markt. Of die camper nostalgische gevoelens gaat opwekken, is nog maar de vraag. Hij is namelijk een stuk groter en luxer. Een wezenlijk verschil ten opzichte van de compactere California (op basis van de Transporter T6) is de badkamer met onder meer toilet, douche en een wegklapbare wasbak. Een meer hedendaags alternatief is wellicht de elektrische camper gebaseerd op de Nissan e-NV200. Alleen geschikt voor twee personen. Wie de 280 kilometer actieradius die de e-NV200 zou moeten kunnen halen, te beperkt vindt, kan opteren voor de ‘gewone’ NV300 Camper Van.
 

Deel dit artikel:
10051