12 en 13 november 2019 Expo Houten
Aanvang over:
sitebanner-800x99-animated-loop
ev-specialist-svkm.jpg

Opleiding van start voor EV-adviseurs en EV-specialisten

Gepubliceerd: 09 september 2019

De nieuw opgerichte Stichting Vakkennis Mobiliteit (SVKM) gaat de examinering en certificering doen voor de gespecialiseerde opleiders voor EV-adviseurs en EV-specialisten. Een opleiding niet alleen voor de auto- en leasebranche, maar ook voor wagenparkbeheerders.

Het was volgens de oprichters een lang gekoesterde wens: een opleiding voor EV-adviseurs en EV-specialisten. Elektrische auto’s zijn immers de toekomst. Autofabrikanten introduceren nieuwe betaalbare modellen met een grotere actieradius en een kortere laadtijd. Daardoor groeit ook de vraag naar specialisten die over voldoende vakkennis beschikken om de particuliere en de zakelijke consument te kunnen adviseren in de overstap naar elektrisch rijden.

De gecertificeerde EV-Adviseur heeft straks alle benodigde kennis in huis om de klant deskundig te adviseren over een elektrische auto. ?“Het examen EV-Adviseur is daarom bij uitstek geschikt voor verkoop- en service-adviseurs van autobedrijven en leasemaatschappijen, maar ook voor wagenparkbeheerders en beleidsmedewerkers”, aldus de stichting.

Onderscheiden in de markt

De stichting bestaat uit een examencommissie, een raad van toezicht en een uitvoerend bestuur. Het bestuur bestaat uit Jan Rolleman (voorzitter), Jasper Engel (secretaris) en Arno Hofstede (penningmeester). Zij zijn in de dagelijkse praktijk naast SVKM direct betrokken bij de ontwikkelingen rond elektrische mobiliteit. De examencommissie bestaat uit leden van auto-importeurs, leasemaatschappijen, overheid, fleetowners en energiebedrijven. Deze breed samengestelde commissie beoordeelt de eindtermen en de examenvragen.

SVKM verzorgt de examinering en certificering. De opleidingen worden verzorgd door gespecialiseerde opleiders. Zij gebruiken hiervoor de door SVKM opgestelde eindtermen.

Voorzitter Jan Rolleman over SVKM: “Ontzettend mooi dat we met de oprichting van deze stichting nu concreet werken aan het vergroten en borgen van kennis rond duurzame mobiliteit en elektrisch rijden in het bijzonder. Met een gecertificeerde opleiding zijn de EV-Adviseurs en EV-Specialisten bovendien in staat zich te onderscheiden in de markt!”

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10051