10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Opel Nederland verhuist naar Amsterdam

Gepubliceerd: 29 januari 2019

De Nederlandse importeur van Opel verhuist komende zomer naar Amsterdam-Zuidoost en trekt dan in het pand waar nu reeds de importeurs van Peugeot en Citroën/DS zijn gevestigd. Daarmee komen alle Nederlandse Groupe PSA-merken onder één dak.
 
Opel omschrift de verhuizing als “het creëren van een efficiënte landenorganisatie voor de betreffende merken” en “als opmaat naar een organisatie waarbinnen de merken de markt weliswaar autonoom zullen blijven bedienen, maar waarbinnen ‘back office’ verdere synergieën zullen worden gecreëerd”. Op dit moment maken de Nederlandse merkorganisaties nog deel uit van de PSA Benelux-organisatie, die wordt aangestuurd door Stéphane Levi, CEO PSA Benelux. Na de fysieke samenvoeging zal de Benelux-organisatie transformeren naar een Nederlandse PSA-organisatie, waarbinnen de merken autonoom, vanuit de eigen, specifieke merkidentiteit zullen blijven opereren.

Marktleiders in bestelauto’s
In 2018 noteerden de vier merken onder de PSA-vlag in Nederland met meer dan 100.000 geregistreerde voertuigen een gezamenlijk marktaandeel van 19,25 procent in de markt van personen- en lichte bedrijfswagens. In het laatstgenoemde segment realiseerden Peugeot, Citroën en Opel, met een gezamenlijk marktaandeel van 22,63 procent, op basis van groepsresultaat zelfs het marktleiderschap in Nederland.   
 

Deel dit artikel:
10051