10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
Opel-Peugeot

Opel Movano verder als kloon van Peugeot Boxer

Gepubliceerd: 26 februari 2019

De Opel Movano gaat mogelijk op korte termijn verder als kloon van de Peugeot Boxer. Dat zou betekenen dat de auto uit het productieproces van Renault-Nissan verdwijnt. Een en ander valt op te maken uit een persbericht van FCA Italy en Groupe PSA.

In het bericht draait het om de voortzetting van de samenwerking tussen beide concerns met de betrekking tot de productie van bestelauto’s in de Italiaanse fabriek, Sevel Sud. Er is getekend voor samenwerking tot tenminste 2023. In de fabriek vindt de productie plaats van de Fiat Ducato, Peugeot Boxer en Citroën Jumper. Bovendien, zo wil het bericht, gaat het grote bestelauto’s bouwen “to cover the needs of Opel and Vauxhall brands”. Hieruit valt niets anders op te maken dan dat de Movano op afzienbare tijd een afgeleide wordt van de Boxer/Jumper. Navraag bij de Nederlandse importeurs leverde geen extra informatie op.

Extra shifts
In het bericht wordt ook gemeld dat de verwachte toegenomen vraag naar bestelauto’s de toevoeging van extra productie-shifts noodzakelijk maakt. Daarnaast wil de fabriek gebruikmaken van de extra productiecapaciteit van PSA voor “de assemblage van bepaalde uitvoeringen van de grote bestelauto’s van Peugeot, Citroën, Opel en Vauxhall.” De Sevel-fabriek bestaat sinds 1981 en staat in Val di Sangro Atessa. Er werken 6.200 mensen en het is de grootste fabriek van bestelauto’s in Europa.

Deel dit artikel:

Gerelateerde exposanten

10051