10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
BEX_2019-wk22_foto2a

Opel imiteert The A-Team

Gepubliceerd: 27 mei 2019

Het Opel-Treffen in Duitsland is gekozen als locatie voor de onthulling van de spectaculaire showauto O-Team Zafira Life. De inspiratiebron is niet moeilijk te achterhalen. 

De grote wielen, de beugels voorop en de enorme spoiler zijn directe hints naar de geweldige ‘Van’ van B.A. Barracus, de vaste chauffeur van The A-Team. Alleen wijkt het kleurenschema af: fel neon-geel tussen wit en donkerblauw, in plaats van rood tegen een geheel donkere achtergrond. Maar goed, dit is geen A-Team, maar O-Team. Hoe leuk, dit idee van Opel Special Vehicles. Het spectaculaire uiterlijk wordt gecompleteerd door stickers op de ruiten, een unieke dakspoiler en dorpelverbreders. De auto heeft een uitlaat in OPC-design en het geluid van een V8-motor dat de O-Team Zafira Life laat horen, komt van een ingebouwde geluidsmodule. Een versterker en krachtige speakers met een systeemvermogen van 800 watt maken van het interieur een concertzaal. De bestuurder en voorpassagier zitten in de sportstoelen uit de Insignia GSi en de passagiers op de tweede en derde zitrij nemen plaats op draaibare Captain’s Chairs, die zijn bekleed met leder en Alcantara.

TÜV ZEGT OK
Het onderstel van de O-Team Zafira Life is aangepast aan zijn uiterlijk. Het is verlaagd en voorzien van luchtvering, voorremmen met vier zuigers en remschijven met een diameter van 380 mm, lichtmetalen 20-inch BBS-wielen en Michelin Cup 2-banden voor een optimale wegligging. Alle technische veranderingen die Opel Special Vehicles heeft aangebracht aan de spectaculaire O-Team Zafira Life zijn goedgekeurd door het Duitse keuringsinstituut TÜV. Dat betekent dat repliceren tot de mogelijkheden behoort.


 

Deel dit artikel:
10051