10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Ook Goodyear zweert bij 4seasons bij bestelauto’s

Gepubliceerd: 11 februari 2019

Na Michelin en Vredestein komt nu ook Goodyear met een nieuwe vierseizoenenband speciaal voor bestelauto’s. De Vector 4Seasons Cargo heet een brandstofefficiënte vierseizoenenband te zijn die ook een langere levensduur moet bieden ten opzichte van zijn voorganger.

Fleetmanagers zijn doorgaans blij met de nieuwe vierseizoenenbanden van de bandenfabrikanten. Een seizoenswisseling is niet meer nodig, chauffeurs zijn en voelen zich veiliger en de rolweerstand van de nieuwste generatie banden is stukken beter waardoor er brandstof wordt bespaard.

Vorig jaar introduceerde Michelin de Agilis CrossClimate, de eerste van een nieuwe generatie high-performance banden voor kleine en grote bestelwagens. Ook Vredestein introduceerde in dat jaar de Vredestein Comtrac 2 All Season, een band voor een uiterst interessante doelgroep, volgens Vredestein. ‘Bestelauto’s blijven doorgaans in Nederland rijden, in veel gevallen zelfs in de eigen regio. Met bijbehorende Nederlandse kwakkelwinters. 4-seizoenenbanden zijn vooral voor de fleet- en leasemarkt een oplossing om toch veilig vervoer te garanderen en uitkomen wat betreft TCO.’

Daarnaast stijgen bestelwagenverkopen in Europa flink, stelt Goodyear in het persbericht vandaag. . In 2013 bestond 10,5% van het volledige wagenpark uit bestelwagens. Vandaag-de-dag is dit aantal gestegen tot 10,8% en tegen 2023 wordt een groei tot 10,9% verwacht.

De nieuwe Vector 4Seasons Cargo-band is een uitbreiding van Goodyears’ light truck portfolio en bevat al de EfficientGrip Cargo zomerband, Cargo UltraGrip 2 winterband en de nieuwe UltraGrip Cargo. De Vector 4Seasons Cargo is de opvolger van de Cargo Vector 2 vierseizoenenband met een nog kortere remafstand op alle wegtypen - ongeacht de weersomstandigheden - en een verbeterde handling op sneeuw en bevroren wegdek, aldus de Amerikaanse bandenfabrikant.

Deel dit artikel:

Gerelateerde exposanten

10051