10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
BEX_2019-wk18_Trafic1

Nieuwe Renault Trafic met 2.0-motoren

Gepubliceerd: 26 april 2019

De tweede nieuwe Renault-bedrijfswagen die afgelopen week is geïntroduceerd, is de Trafic. De belangrijkste wijzigingen betreffen de frisse neus en de toepassing van nieuwe motoren en een automatische versnellingsbak.

De Renault Trafic oogt ook vijf jaar na zijn eerste presentatie nog steeds voldoende modern, maar designchef Laurens van den Acker besloot dit model net als de Master aan een flinke facelift te onderwerpen; het model moet netjes aansluiten bij de inmiddels behoorlijk veranderde stijl van de personenwagens. De nieuwe voorzijde is expressiever en heeft ledkoplampen met de voor Renault kenmerkende, C-vormige lichtsignatuur. Ook is er een nieuwe uni-kleur ‘Gris Urbain’. Het interieur is alleen in detail veranderd, denk dan aan de toepassing van nieuwe materialen voor de omlijsting van sommige elementen, de pookknop en de bekleding. In de laadruimte is sterkere ledverlichting aangebracht. 

Nieuwe motoren
De nieuwe Trafic krijgt nieuwe 2,0-liter dCi-motoren, die bijna alle 1.6-versies met enkele en dubbele turbo vervangt. De nieuwe tweeliters voldoen aan de emissienorm Euro 6d-temp. Met een turbo met variabele geometrie levert de motor 120, 145 of 170 pk en maximaal 380 Nm. De sterkste twee zijn verkrijgbaar met een 6-traps automaat met dubbele koppeling. De 1.6 blijft leverbaar als instapmodel met 95 pk. 

Ook als Mitsubishi
Renault bouwt de Trafic zoals bekend ook voor Nissan (als NV300) en Fiat (als Talento), terwijl het contract met Opel in verband met de verhuizing van dat merk naar PSA voor de Vivaro is opgeschort. Het effect daarvan op de fabricage is niet zo groot als misschien gedacht, omdat Opel de Vivaro zelf bouwt in hun Britse fabriek in Luton; Renault nam alleen de weinig gevraagde versie met verhoogd dak voor zijn rekening. Toch wordt die kleine leemte opgevuld met een nieuwe versie: een Mitsubishi, die puur is bedoeld voor de export naar Australië en Nieuw-Zeeland. 


 

Deel dit artikel:
10051