10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
BEX_2019-wk28_foto2a

Nieuw: ‘Toyota Professional’ en elektrische Proace

Gepubliceerd: 09 juli 2019

Toyota lanceert een ambitieus groeiplan voor hun lichte bedrijfsauto’s in Europa. Speerpunten zijn het nieuwe merk Toyota Professional en elektrische versies van de Proace en Proace City. 

De 100 procent elektrische bestelwagens komen niet meteen, maar in respectievelijk 2020 en 2021 naar Nederland. Toyota zegt als merk een langetermijnvisie te hebben waarin het streeft naar nul emissies door voertuigen. Volgend jaar start de uitrol van volledig elektrische voertuigen met meer dan tien modellen wereldwijd. Toyota maakt een bewuste keuze om het eerste volledig elektrische model in Nederland te introduceren in het bestelwagensegment. Binnen het streven naar zero emissions in 2050, is er op korte termijn enorm veel winst te behalen in de grootstedelijke gebieden. Met name de uitstoot van NOx (stikstofoxiden) en fijnstof kan fors teruggebracht worden wanneer bestelwagens niet meer op diesel rijden, maar volledig geëlektrificeerd worden, aldus de fabrikant.

Nieuwe merkstrategie: Toyota Professional 
Het productoffensief is voor Toyota het uitgelezen moment om een nieuwe merkstrategie voor lichte bedrijfswagens te presenteren: Toyota Professional. De importeur: “Dit initiatief gaat leiden tot volledige focus en toewijding bij de Toyota Professional Bedrijfswagencentrums. Een nieuw showroomconcept, speciaal opgeleide dealermedewerkers, diverse showroommodellen en een nieuwe Toyota Professional website zorgen voor een speciale LCV-klantbeleving.”


 

Deel dit artikel:
10051