10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Michelin CrossClimate all-season nu ook voor bestelauto’s

Gepubliceerd: 05 maart 2018

Michelin breidt het aanbod all-seasons banden uit. Deze band, de CrossClimate, komt nu ook beschikbaar voor kleine en grote bestelwagens. Daartoe introduceert Michelin de Agilis CrossClimate; een zomerband met alle capaciteiten van een winterband.

De Agilis is de eerste van een nieuwe generatie high-performance banden voor kleine en grote bestelwagens, die geen concessies doen bij winterse omstandigheden of op modder en gras. Volgens Michelin zijn het banden die kunnen bogen op een hoog kilometerrendement en een lage TCO (Total Cost of Ownership), veiligheid onder alle weersomstandigheden, robuustheid, en weerstand tegen beschadigingen.
De bandenproducent zegt de band ontworpen te hebben op basis van feedback die Michelin in de afgelopen tien jaar heeft verzameld onder eindgebruikers. Hij voldoet aan twee cruciale behoeften: met éen bandentype het hele jaar door onder alle weersomstandigheden mobiliteit bieden en tegelijkertijd dankzij robuuste zijwanden bestand zijn tegen beschadigingen. De Agilis CrossClimate heeft een ruig loopvlakprofiel, de toepassing van nieuwe innovatieve rubber compounds, en speciale nieuwe oplossingen voor de bescherming van de zijwanden en de schouders. 

Volgens Michelin verwachten klanten tegenwoordig dat ze het hele jaar door, ongeacht de weersomstandigheden, op tijd komen om goederen af te leveren of hun diensten te verlenen. Helemaal in tijden van groeiende e-commerce wordt dat aspect belangrijker. 

Volgens de verkoopcijfers, vormen bestelwagens het snelst groeiende segment. Dat komt door de explosieve groei van het online winkelen en de daarmee gepaard gaande toename van bezorging in woonwijken, en door alle beperkingen die steden stellen aan het toelaten van zware bedrijfswagens. Klanten verwachten van bedrijven, werklieden en fleet owners dat ze het hele jaar door, ongeacht de weersomstandigheden, op tijd komen om goederen af te leveren of hun diensten te verlenen. Daardoor groeide de markt voor all-season banden voor bestelwagens tussen 2016 en 2017 met 37 procent.
 

Deel dit artikel:
10051