10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
esprinter4.jpg

Mercedes-Benz Vans start verkoop elektrische eSprinter

Gepubliceerd: 15 juni 2020

25 jaar geleden introduceerde Mercedes-Benz de Sprinter en in een kwart eeuw tijd is het model uitgegroeid tot naamgever van het segment voor de grote bestelbussen. Oftewel: de Sprinter-klasse. Met de verkoopstart van de volledig elektrische eSprinter, die nu te bestellen is vanaf € 53.990 exclusief BTW en inclusief vier jaar onderhoud, voegt Mercedes-Benz Vans een nieuw hoofdstuk toe aan dat succesverhaal. Na de eVito is de eSprinter de tweede elektrische bestelwagen van het merk die als serieproductiemodel te koop is.

Bij de marktintroductie wordt de eSprinter leverbaar in een Gesloten Bestelwagen-uitvoering met verhoogd dak in de vermogensklasse tot 3,5 ton. De elektrische aandrijflijn stuurt het vermogen naar de voorwielen en levert – net als de diesel basisuitvoering – 85 kW en een maximumkoppel van 300 Newtonmeter.

Keuze: grote actieradius of hoger laadvermogen

Wat batterijcapaciteit betreft biedt de eSprinter keuze uit twee varianten, voor uiteenlopende gebruiksdoeleinden. De nadruk ligt daarbij ofwel op een grote actieradius dan wel op een hoger laadvermogen. Standaard beschikt de eSprinter over een netto batterijcapaciteit van 35 kWh (41 kWh bruto), goed voor een actieradius van 120 kilometer1, 2 en een maximaal laadvermogen van 1.045 kg. Dit laadvermogen ligt nagenoeg op hetzelfde niveau als dat van de conventioneel aangedreven Sprinters. Optioneel is een extra hoogvoltaccu beschikbaar waardoor de totale capaciteit 47 kWh bedraagt met een rijbereik tot 168 kilometer1, 2. Het maximaal laadvermogen is dan 891 kg. In beide gevallen meet het laadvolume 11 m3, waarbij de laadruimte maximaal te benutten is, aangezien de batterijen onder de laadvloer zijn ondergebracht. Er is een geïntegreerde snellaadfunctie inbegrepen, waarmee het batterijpakket in ongeveer 25 minuten is op te laden van 10 naar 80 procent. De topsnelheid is eveneens instelbaar op basis van de inzet, tot een maximum van 80, 100 of 120 km/u.

1 De range werd bepaald op basis van de 692/2008/EC regulering en verschilt afhankelijk van de voertuigconfiguratie.

2 De actuele range is tevens afhankelijk van de individuele rijstijl, weg- en verkeerscondities, de buitentemperatuur, het gebruik van de airconditioning/verwarming, etc. en kan afwijken.

Deel dit artikel:
10051