12 en 13 november 2019 Expo Houten
Aanvang over:
sitebanner-800x99-animated-loop
ohdyvm0b0hir

LEVC onthult Bestelauto

Gepubliceerd: 17 juni 2019

Besteller op basis van 'Londense Taxi'

Londen Electric Vehicle Company (LEVC) heeft zojuist het doek getrokken van een bestelauto op basis van de TX, een auto die we beter kennen als de huidige 'Londense Taxi'.De nieuwe bestelauto van LEVC maakt zoals gezegd gebruik van hetzelfde platform als de TX. Dat betekent dat ook deze besteller, waar LEVC nog geen officiële naam aan heeft gehangen, een elektrische auto met een range extender is.

De aandrijflijn bestaat uit een  150 pk sterke elektromotor die zijn energie put uit een 31 kWh groot accupakket. Een van Volvo afkomstige 1,5-liter driecilinder fungeert als range extender. Natuurlijk kan de auto ook via een stekker opgeladen worden. In theorie zou je zo'n 130 kilometer moeten kunnen rijden alvorens de 1.5 zijn werk begint te doen. De totale actieradius ligt op 607 kilometer. Meer details laat LEVC naar eigen zeggen binnenkort los.

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10051