10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
MVR9540-1500x1001

Kleine elektrische Regis Epic0 leverbaar vanaf 25.950 euro

Gepubliceerd: 05 november 2019

De Regis Epic0, de nieuwe range slimme, 100% elektrische bestelbussen voor in de stad, is sinds deze maand leverbaar in Nederland. De Regis Epic0, met een maximaal laadvermogen van 700 kg en een elektrische actieradius tot liefst 170 km (WLTP), is er direct in uiteenlopende opbouwvarianten, vanaf € 25.950*.

De Regis Epic0 is een 100% elektrisch, compact, veilig en wendbaar cargovoertuig voor exploitatie in drukke binnenstedelijke gebieden. De Epic0-serie onderscheidt zich door zijn compacte afmetingen en wendbare karakter; eigenschappen die hij combineert met een laadvermogen tot 700 kg, waarmee hij niet onderdoet voor een conventionele bestelbus. In tegenstelling tot veel elektrische cargo-alternatieven beschikt de Epic0 over een stalen cabine en een chassis van ultrasterk staal. Extra verstevigingen in de cabine zorgen voor een stijf compartiment, waardoor de Epic0 voor een light electric vehicle (LEV) uitzonderlijk veilig is.

Twee snelheden voor uiteenlopende taken
Aan de basis van de Epic0-range liggen een 100% elektrische aandrijflijn en een lithium-ion batterijpakket met een capaciteit van naar wens 11 kWh (Standaard) of 14 kWh (Long Range). De Epic0 is helemaal toegespitst op gebruik in de binnenstad en is leverbaar in twee snelheidsvarianten. De eerste is een 50 km/u versie met een maximale range van 170 km (WLTP). De tweede, een 75 km/u variant met een rijbereik tot 130 km/u (WLTP), kan desgewenst in bijvoorbeeld Amsterdam ook de ring op, als logistieke oplossing tussen een hub aan de rand van de stad en een milieuzone in de binnenstad.

Overdag aan het werk, ’s nachts aan de lader
De Regis Epic0 wordt geleverd met een onboard lader en heeft laadcapaciteit van 3,7 kWh. Via een Type 2 Mennekes stekker is de LEV eenvoudig bij iedere laadpaal op te laden. Het opladen van een volledig lege batterij vergt zo’n 5 uur (6 uur voor de Long Range-versie). De grote range van maximaal 170 kilometer betekent dat enkel ’s nachts opladen ruimschoots volstaat voor een hele dag hard werken, waarmee de Epic0 een volwaardig alternatief is voor een conventionele bestelauto. Desgewenst is het uiteraard ook mogelijk om de auto overdag op te laden, tijdens (lunch)pauzes. Laden van 30% tot 80% neemt nauwelijks meer dan een uur in beslag.

Uitgebreid aanbod
De Regis Epic0 is sinds deze maand in ons land leverbaar. De range bestaat in eerste instantie uit een pick-up, een gesloten-bestelversie en een kipper. Alle drie zijn ze er als 11 kW- en 14 kW-uitvoering en in een 50 km/u en 75 km/u variant. Naast deze standaard opbouwvarianten is de Epic0 er vanaf januari 2020 tevens als chassiscabine voor individuele opbouwwensen en als speciale koeltransport- en afvalcollectieauto.

Epic0: nu leverbaar en te rijden
Standaard wordt de Regis Epic0 al heel compleet geleverd, met bijvoorbeeld centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels, een audiosysteem met Android Auto en bluetooth, een verwarmde voor- en achterruit en keuze uit zes frisse carrosseriekleuren. Met behulp van de uitgebreide optielijst is de Epic0 verder naar eigen wens en voorkeur te personaliseren.Meer informatie over de Regis Epic0 inclusief alle prijzen is beschikbaar op de website van Rolling the City.

Deel dit artikel:
10051