10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
Jeep 1.jpg

Jeep Gladiator komt in 2020 naar Europa

Gepubliceerd: 23 april 2019

IN JULI VOOR HET EERST TE ZIEN

In de VS staat de Jeep Gladiator inmiddels bij de dealers, maar in Europa moeten we nog even wachten op de bijzondere pick-up. Hij komt echter wel, als we Jeeps laatste nieuwtje mogen geloven.

Jeep Gladiator

In 2020 moet de Gladiator in de EMEA-regio, ofwel Europa, het Midden-Oosten en Azië, in de showrooms verschijnen. Ruim voordat het zover is, is de auto echter al in Italië te zien. Jeep toont opnieuw dat het geeft om z’n fanbase en toont de auto op 12, 13 en 14 juli tijdens Camp Jeep, een groot Jeep-evenement in San Martino Di Castrozza. In de VS pakt het merk ook al jaarlijks uit op een groot evenement, de Easter Jeep Safari in Moab.

De Gladiator werd in november voorgesteld en laat zich omschrijven als de langverwachte pick-upversie van de Wrangler. Zeker het Amerikaanse publiek zat naar verluidt te springen om zo’n model, wat in het verleden zelfs bedrijven heeft verleid tot het aanbieden van ombouwkits die van een Wrangler een pick-up maken. De Gladiator is een stuk langer dan een Wrangler, maar heeft een vergelijkbare dakconstructie. Ook zijn de deuren net als bij de Wrangler te verwijderen, terwijl de voorruit zich naar voren laat klappen voor het echte Jeep-gevoel.

Voor Nederland is het vooral van belang of de auto aan de grijskenteken-eisen voldoet, of zich relatief eenvoudig laat ombouwen om daaraan te voldoen. In dat geval zou de Gladiator best eens een aantrekkelijk alternatief voor meer traditionele pick-ups kunnen zijn.

Deel dit artikel:
10051