10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
BEX_2019-wk15_foto1a

Iveco introduceert vernieuwde Daily

Gepubliceerd: 06 april 2019

De Iveco Daily is op diverse punten up-to-date gebracht. Zo is hij voortaan uitgerust met een reeks nieuwe assistentie-systemen voor meer comfort en veiligheid. Het nieuwe model arriveert waarschijnlijk eind mei in ons land. 

Als eerste voorbeeld noemt Iveco het automatische remsysteem, dat bij snelheden vanaf 5 km/h actief is om aanrijdingen tegen te gaan; het grijpt in wanneer de bestuurder zelf niet tijdig remt. Verder is er een file-assistent, die een voorliggende auto automatisch volgt bij het stop-and-go-verkeer. Iveco gaat bovendien mee in de vaart der volkeren door bekende voorzieningen zoals rijbaan- en zijwind-assistent aan te bieden, alsmede een elektrische parkeerrem. Denk verder aan tractiecontrole voor gladde en modderige wegen en een afdaal-assistent zoals we die van terreinwagens kennen. 

Connectiviteit
Iveco maakt voorts een slag als het gaat om connectiviteit, als onderdeel van een partnerschap van de fabrikant met Microsoft. Met diensten van Microsoft Azure cloud wordt een pakket aan diensten beschikbaar gesteld die onder meer online (en real time) de conditie van het voertuig in de gaten houden. Het is zelfs mogelijk om geheel op afstand software-updates te laten doorvoeren. Fleetmanagers en bezitters van de auto’s krijgen via de systemen van Verizon Connect c.q. de MyDaily app toegang tot de data van de auto’s. 

CNG
Op technisch vlak meldt Iveco de toepassing van twee verschillende motoren. De 2,3-liter F1A-motor is er met 116 tot 156 pk, terwijl 3,0-liter F1C-motor wordt geleverd met 160 tot 210 pk. Van laatstgenoemde is er ook een CNG-versie (’Natural Power’). Andere aanpassingen zijn een nieuwe elektronische stuurbekrachtiging, een ruimere verstelbare stuurkolom, een digitaal instrumentarium met een beeldscherm dat via Apple CarPlay en Android Auto aan de smartphone is te linken. De uiterlijke wijzigingen zijn eerder functioneel dan opvallend; de bumpers is net als bij de Fiat Ducato in drie delen opgebouwd, zodat bij schades de herstelkosten lager uitvallen. 


 

Deel dit artikel:
10051