10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
10_Ton_Daily_Tandemas_hefstand_lv-1400.jpg

Iveco Daily Tandemas van Veldhuizen

Gepubliceerd: 03 juni 2019

Op de ReinigingsDemoDagen in Soesterberg wordt de Iveco Daily Tandemas geïntroduceerd. Deze Iveco is door Veldhuizen speciaal ontworpen voor het ophalen van huisvuil in stedelijke gebieden.

Voor het ophalen van huisvuil in stedelijke gebieden is een smal voertuig met een hoog laadvermogen ideaal. Door verschillende fabrikanten is reeds een opbouw ontwikkeld van twee meter breed. Voor maximale benutting moet er een vrachtwagen onder met een laadvermogen van acht ton. Om aan deze behoefte te voldoen heeft Veldhuizen een 2 meter brede Iveco Daily omgebouwd naar tandemas.

Deze Iveco heeft een 155 KW FPT motor met een ZF Hi-Matic automatische versnellingsbak. Op deze FPT motor is een permanent draaiende hydrauliekpomp gemonteerd van 25 liter/minuut, zo kan de persmodus ook draaien als de auto verplaatst. De vering is uitgevoerd met extra stabiliteit voor het rijden met een hoog zwaartepunt.

Bij het ontwerp is ook rekening gehouden met verkeersdrempels; er zit een grote veerweg in de luchtvering voor het rijden op drempels. De extra as is voorzien van een hefstand, zodat bij leegrijden voldoende druk op de vooras aanwezig is. 

Deel dit artikel:
10051