10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
ford-ranger-raptor-europa-4

Ford Ranger Raptor tóch naar Nederland

Gepubliceerd: 26 juni 2019

Wie op zoek is naar een sterke, stoere pick-up kan binnenkort bij Ford terecht. Haar Ranger Raptor zou eerst niet naar ons land komen, maar komt nu toch.

Pick-ups zie je niet zo vaak in Nederland, maar voor wie een bouwbedrijf heeft, kan zo’n grote jongen met flinke laadbak best van meerwaarde zijn. En dan valt je oog waarschijnlijk op de nieuwe Ford Ranger Raptor, want daarmee kom je met een aardig beest voorrijden. Je kunt er met vijf man in, en hebt een 213 pk sterke dieselmotor tot je beschikking. De tweeliter viercilinder EcoBlue BiTurbo biedt bovendien een koppel van 500 Nm, dus pit genoeg. Schakelen gaat via een 10-traps automaat.

Rally-bestendig
Als carterbescherming heeft Ford een stalen plaat van 2,3 mm dikte gemonteerd. Verder is de Ranger Raptor voorzien van stalen treeplanken en stoere wielkastverbreders. Als het werk echt zwaar wordt, dan weet je dat de Raptor z’n mannetje staat. De ophanging is immers afkomstig van Racing Performance en volgens Ford zou je daarmee met gemak een woestijnrally kunnen rijden.

Het interieur is eveneens alleraardigst afgewerkt. Achter het speciale lederen Raptor-stuur staan magnesium schakelflippers je ter beschikking, terwijl ook blauwe stiksels in de stoelen tot de Raptor-uitdossing behoren. Wanneer de Ford Ranger Raptor precies leverbaar wordt, is op dit moment nog niet bekend. De prijzen volgen ook nog.

Deel dit artikel:

Gerelateerde exposanten

10051