10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
BEX_2019-wk28_foto1a

Ford: ‘hybride oplossing voor schonere stad’

Gepubliceerd: 09 juli 2019

Ford claimt dat plug-in hybride bedrijfswagens de meest praktische, al beschikbare optie voor bedrijven zijn om de doelstellingen voor schone lucht in steden te halen. Niet toevallig voert het zelf zo’n model. 

De claimt komt drie maanden na de introductie van de Ultra-Low Emissions Zone (ULEZ) in Londen. De proef werd uitgevoerd met 20 plug-in hybride Ford Transit Customs, die in een jaar samen 240.000 km aflegden. Het doel van het proefproject was om te testen of bedrijven de typische dagelijkse taken van hun dieselaangedreven voertuigen konden uitvoeren, terwijl ze maximaal gebruikmaakten van de volledig elektrische, dus emissievrije modus. Tijdens de proef werd door de bedrijfswagens 75 procent van de afstand in het centrum van Londen afgelegd; 49 procent van de afstand in Groot-Londen legden zij bovendien volledig elektrisch af. 

Benzinemotor
De nieuwe voertuigen mikken op een uitstootvrije actieradius van 50 kilometer en maken gebruik van een 1,0-liter EcoBoost-benzinemotor als range extender. Daarmee komt het totale bereik op meer dan 500 kilometer. De compacte accu onder de vloer kan heel handig worden opgeladen met behulp van een standaard 230V-aansluiting en is zo ontworpen dat er geen binnenruimte en laadcapaciteit verloren gaan. Ford heeft al kennis uit het proefproject gebruikt voor prototypes om de productie te verbeteren van het plug-in hybride Transit Custom productiemodel dat eind 2019 op de markt komt. De verbeteringen bestaan uit een krachtiger motor, geoptimaliseerde operationele strategieën en herziene displays om de regeneratie van energie te maximaliseren. Ford kondigde onlangs aan dat in 2021 een nieuwe, volledig elektrische Ford Transit wordt opgenomen in het Europese assortiment van elektrische bedrijfswagens.


 

Deel dit artikel:

Gerelateerde exposanten

10051