10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
BEX_2019-wk15_foto3a

Ford concreter over Transit Custom EV en PHEV

Gepubliceerd: 06 april 2019

Ford komt op bestelautogebied met nieuwe elektrische modellen, meer mogelijkheden voor connectiviteit en strategische partnerschappen. Dat maakte het bekend tijdens een internationaal evenement in Amsterdam. 

Veel nieuws van Ford, dat een nieuwe, volledig elektrische Ford Transit naar verwachting in 2021 grootschalig in productie neemt. De nieuwe Tourneo Custom Plug-In Hybrid met acht zitplaatsen wordt eind 2019 leverbaar voor Europese klanten. Interessant is verder het programma Qualified Vehicle Modifier (QVM) voor ombouwers van bedrijfswagens. Het telt nu 100 geaccrediteerde partners in Europa en er zijn plannen om dat aantal voor 2020 te verdubbelen. 

Custom PHEV
Voor ondernemers die veel in lage-emissiezones in steden komen, vormt de Transit Custom Plug-In Hybrid een emissievrije mogelijkheid waarbij de bestuurder zich geen zorgen hoeft te maken over de actieradius. Ford is de eerste grote fabrikant die de plug-in hybride technologie aanbiedt in het segment van ééntonners. Het nieuwe model wordt eind 2019 leverbaar. De voorwielen van de Transit Custom Plug-In Hybrid worden uitsluitend aangedreven door een elektrische motor/generator, die van stroom wordt voorzien door een 13,6 kWh lithium-ion accu. Een 1,0-liter EcoBoost benzinemotor fungeert daarbij als range extender. De geavanceerde hybride aandrijving krijgt een emissieloze actieradius tot 50 km, of 500 km met behulp van de range extender. 

Ford en VW
In januari kondigden Ford Motor Company en Volkswagen AG de eerste formele overeenkomsten over een brede alliantie aan. Via die alliantie gaat Ford middelgrote pick-ups ontwerpen en produceren voor beide bedrijven; die staan al gepland voor 2022. Ford is ook van plan grotere bedrijfswagens voor Europese klanten te ontwerpen en produceren, en Volkswagen is van plan een compacte bedrijfswagen te ontwikkelen en produceren.

Deel dit artikel:

Gerelateerde exposanten

10051