Beurs is verplaatst naar 2021
Aanvang over:
FORD_2020_TRANSIT_TRAIL_RANGE_01

Ford Bedrijfswagens: succesvol derde en veelbelovend vierde kwartaal

Gepubliceerd: 19 oktober 2020

Ford Bedrijfswagens heeft ook in het derde kwartaal zijn succesformule gecontinueerd. Ondanks de nog steeds uitdagende marktomstandigheden realiseerde het merk wederom een hoger marktaandeel. De nieuwe modellen en diensten slaan duidelijk aan bij Nederlandse ondernemers en ook de bestaande modellen scoren uitstekend. In september was Ford Bedrijfswagens het op één na meest verkochte bedrijfswagenmerk van Nederland en waren de verkopen zelfs hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. 

De sterkste groeiers in het afgelopen kwartaal waren de Transit Courier en de Ranger. De meest compacte Transit haalde een segmentaandeel van liefst 53,3 procent en realiseerde daarmee een groei van 8,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De onbetwiste nummer een in het pick-up segment, de Ford Ranger, scoorde twintig procent meer verkopen. Het succes van de International Pick-Up of the Year 2020 was mede te danken aan de nieuwe en ruige Raptor-uitvoering. 

Ook de Transit Custom blijft dit jaar solide resultaten boeken. Duurzaam ondernemend Nederland heeft veel belangstelling voor de nieuwe plug-in hybridevarianten. Zo voegde Scheer & Foppen Installatietechniek recentelijk twee Transit Custom PHEV’s toe aan het wagenpark. “Ford Bedrijfswagens helpt ons bij het waarmaken van onze ambities op weg naar een fossielvrije toekomst. Wij installeren duurzame technieken en zijn continu bezig met de verduurzaming van onze gehele bedrijfsvoering. Wij zijn enorm verheugd om aan de reeds aanwezige zestig Ford bedrijfswagens, twee nieuwe Ford Custom PHEV’s te mogen toevoegen”, aldus Richard van den Berg, Directeur Scheer & Foppen Installatietechniek. Beide plug-in hybrides worden ingezet voor onze servicewerkzaamheden in en rondom Harderwijk.

Veel nieuws in Q4
Emil Bos, Commercial Vehicle Manager bij Ford Nederland: “Ook in de afgelopen periode hebben we ons marktaandeel verder weten te verhogen en zien we dat onze nieuwe modellen, waaronder de plug-in hybrides veel interesse wekken. In dit vierde kwartaal brengen we wederom veel nieuws, zoals de robuuste Trail-uitvoeringen van de Transit en Transit Custom. En met de gloednieuwe 5.0-tons Transit-modellen, onze sterkste bedrijfswagens ooit, betreden we alweer een nieuw segment. In combinatie met de op- en ombouwoplossingen uit ons rap uitbreidende QVM-programma zijn ze letterlijk en figuurlijk ijzersterke alternatieven voor veel ondernemers. Tot slot tonen we in het laatste kwartaal van dit jaar ook onze eerste volledig elektrische bedrijfswagen waarvan de productie eind 2021 van start zal gaan.” 
 

Deel dit artikel:

Gerelateerde exposanten

10051