10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
BEX_2019-wk14_foto4a

Fernando Alonso zinspeelt op Dakar per Hilux

Gepubliceerd: 01 april 2019

Pick-ups - je kan er ook mee racen. In de Dakar-rally bijvoorbeeld, met een speciale Toyota Hilux. Fernando Alonso gaat er wellicht zijn geluk beproeven. 

Toyota GAZOO Racing-coureur Fernando Alonso heeft een tweedaagse test achter de rug met de Toyota Hilux, de auto die begin dit jaar de zware Dakar Rally op zijn naam schreef. De voormalig tweevoudig wereldkampioen Formule 1 die in het afgelopen jaar voor Toyota onder meer de 24 uur van Le Mans won, zinspeelt hiermee op een daadwerkelijke deelname aan de legendarische rally. Alonso voert momenteel samen met teamgenoten Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima het rijdersklassement aan van het World Endurance Championship (WEC) waaraan Toyota GAZOO Racing meedoet. De Spaanse coureur testte de Toyota Hilux van Dakar in Zuid-Afrika bij Goerapan, een zand- en gravelvlakte die ongeveer 700 kilometer ten westen van Johannesburg ligt.

Eerste keer 
Toyota GAZOO Racing organiseerde de testdrive zodat Alonso kon ervaren hoe het is om rally te rijden. De coureur maakt er geen geheim van dat hij in de toekomst ook professioneel rallycoureur wil worden. Voormalig Dakar-winnaar en Toyota coureur Giniel de Villiers begeleidde hem tijdens de testdrive. De Toyota Hilux met startnummer 301 die in de handen van coureur Nasser Al Attiyah en navigator Mathieu Baumel met overtuigende voorsprong de afgelopen Dakar Rally won, heeft een 5,0-liter V8-benzinemotor van 385 pk en 620 Nm.

Fantastische ervaring
Fernando Alonso: “Mijn dank gaat uit naar Toyota GAZOO Racing die mij deze geweldige kans gegeven heeft. Ik heb in vele raceklassen en raceauto’s gereden, maar dit is totaal anders. Ik begon wat langzaam maar al snel kreeg ik het vertrouwen om harder te gaan. Het is vooral lastig om in te schatten hoe hoog de zandheuvels zijn en hoe hard je hierover heen kan gaan. Maar de Hilux is geweldig; uitstekende grip, goede balans en veel power. Een fantastische ervaring!”
 

Deel dit artikel:
10051