10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
BEX_2019-wk23_foto1a

Facelift voor Citroën Jumper en Peugeot Boxer

Gepubliceerd: 05 juni 2019

PSA voert een facelift door voor de grote bestelauto-tweeling Jumper en Boxer. Het draait om nieuwe uitvoeringen, schonere diesels, meer veiligheid en nieuwe elektrische versies. 

De nieuwe uitvoeringen Jumper Worker en Boxer Grip zijn bedoeld voor de inzet in de bouw en op moeilijk begaanbare terreinen. Ze zijn herkenbaar aan de zwarte beschermranden van de wielkasten en spatlappen. Intelligente tractiecontrole in combinatie met vierseizoenenbanden moeten de auto’s in zwaar terrein mobiel houden. De eveneens nieuwe Jumper Driver en Boxer Asphalt zijn toegespitst op het rijden van lange afstanden dan wel de inzet door koeriersdiensten. Ze hebben een navigatiesysteem, camera en veel actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen. Naast dit nieuwe duo zijn er de basisversie Control en de luxueuzere Club (Citroën) respectievelijk Pro en Premium (Peugeot). Nieuw voor de Jumper en Boxer is de toepassing van een dodehoeksensor en een achteruitrijsensor die waarschuwt voor kruisend verkeer wanneer er achteruit wordt gereden. De Citroën Connect Box c.q. Peugeot Connect geeft wagenparkbeheerders inzicht in het wel en wee van de auto. Peugeot meldt de montage van een 8-inch touchscreen voor de navigatie, 

   

Nieuwe 2.2-motor en Electric
De 2.0 BlueHDi-motor wordt vervangen door eenzelfde type motor met 2,2 liter inhoud en emissies waarmee hij voldoet aan de Euro 6-norm. De verkrijgbare versies leveren 120 pk/300 Nm, 140 pk/340 Nm en 165 pk/370 Nm, alle hebben een handgeschakelde zesbak en start-stopsysteem. Nieuw zijn de geheel elektrische Jumper en Boxer Electric, waarvan echter alleen nog maar is aangekondigd dat hij ergens de komende maanden zal verschijnen. Hij wordt net als elke Jumper en Boxer gebouwd in Italië en dan door een extern partnerbedrijf omgebouwd. Interessant is dat de Boxers en Jumpers van alle soorten en maken geschikt zijn voor de EV-ombouw, zodat er een ongeëvenaard gamma aan grote, elektrische modellen beschikbaar komt. PSA noemt een actieradius van 225 tot 270 km volgens NEDC.

   
 

Deel dit artikel:
10051