10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
EV Amsterdam

Extra subsidie voor aanschaf elektrische bestelauto Amsterdam

Gepubliceerd: 23 januari 2018

Ondernemers binnen de gemeente Amsterdam of een aangrenzende gemeente kunnen aanvullende subsidie aanvragen voor de aanschaf van een elektrische bestelauto boven op de Subsidie Aanschaf elektrische voertuigen voor bedrijven 2016-2018.

De subsidie is onderdeel van de ambitie: Amsterdam uitstootvrij in 2025. Daarvoor waren al een rits van maatregelen aangekondigd, onder andere de subsidie ‘Elektrische voertuigen voor zakelijk gebruik in Amsterdam’. Daar komt nu deze aanvullende subsidie bovenop. In deze aanvullende regeling kan maximum 5.500 euro worden verkregen per (nieuwe) elektrische bestelauto.

Een van de voorwaarden is dat de bestelauto aantoonbaar gemiddeld drie keer per week binnen de gemeente Amsterdam gebruikt. De onderneming moet ook gevestigd zijn binnen de gemeente Amsterdam. Operational lease valt ook binnen de voorwaarden, mits het contract minimaal twee jaar duurt.

Overigens moet er wel zelf worden gezorgd voor een oplaadmogelijkheid. De subsidie kan het hele jaar worden aangevraagd. Klik hier voor meer informatie.
 

Deel dit artikel:
10051