12 en 13 november 2019 Expo Houten
Aanvang over:
sitebanner-800x99-animated-loop

Extra proefproject hybride Ford Transit Custom

Gepubliceerd: 28 mei 2018

Ford doet in Londen al enige tijd onderzoek naar het functioneren van 20 experimentele Transit Customs met een plug-in hybride aandrijflijn (PHEV). Dat project wordt nu uitgebreid naar Spanje, waar Ford Smart Mobility samen met lokale overheden gaat onderzoeken hoe de bestelauto’s kunnen bijdragen aan een verbetering van de luchtkwaliteit en een hogere productiviteit.

De focus ligt in de Spaanse stad vooral op het gebruik van kleine en middelgrote wagenparken met Transit Custom PHEV’s, die volledig elektrisch worden aangedreven en een emissievrije actieradius van meer dan 50 kilometer hebben. Een 1,0-liter driecilinder benzinemotor (bekend van de Fiesta) fungeert als range extender. De Custom PHEV gaat volgend jaar in serieproductie. De 20 in Londen rijdende bestelauto’s zijn uitgerust met telematica en geofencing-technologie en worden gebruikt voor een proef van twaalf maanden. In het project wordt samengewerkt met Transport for London en verschillende wagenparken, van de Londense politie tot koeriersdiensten en aannemers. 

 


Het onderzoek in Valencia helpt de fabrikant te begrijpen welke voordelen kleine en middelgrote wagenparken die voornamelijk op elektriciteit draaien kunnen bieden, zo meldt Ford. De keuze voor Valencia is niet vreemd: Ford heeft sinds 2011 meer dan 2,9 miljard euro geïnvesteerd in de regio en in november 2017 kondigde Ford een investering aan van meer dan 750 miljoen in de afdeling Speciale Uitvoeringen in Valencia om de volgende generatie Ford Kuga te maken.
 

Deel dit artikel:

Gerelateerde exposanten

Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10051