10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
BEX_2019-wk11_1d

Elektrische V-klassen onderweg

Gepubliceerd: 11 maart 2019

Nu nog een studiemodel, maar in september al realiteit: de Concept EQV blikt vooruit op de elektrische Mercedes-Benz V-klasse. De actieradius is 400 kilometer en in een kwartier kan je 100 kilometer snel bijladen.

De Mercedes-Benz EQV is een MPV van hoog niveau, waarvan je mag aannemen dat hij als V-klasse in Nederland weer kan worden omgebouwd tot een fijne grijs kenteken-versie. Dat is wel een beetje koffiedik kijken, maar we rekenen voorzichtig op eind dit jaar dat zo’n model beschikbaar kan zijn. Bij Mercedes-Benz Vans noemen ze het studiemodel EQV “een gezinsvervoermiddel, een avonturier voor vrijetijdsactiviteiten en een shuttle-voertuig met lounge-ambiance, in combinatie met een elektrische aandrijflijn, waardoor de Concept EQV een concept-car met een toekomst is.”

Voorwielaandrijving

De Concept EQV heeft in tegenstelling tot de huidige V-klasse voorwielaandrijving; zijn elektromotor hangt in de neus van de auto en heeft een vermogen van 150 kW. Hij vormt samen met de transmissie met vaste overbrengingsverhoudingen, het koelsysteem en de vermogenselektronica een compacte unit. De energie komt van een lithium-ion accu van 100 kWh; de topsnelheid is 160 km/h. In het interieur is het MBUX-systeem geïntegreerd. Het product- en technologiemerk EQ staat voor ‘Electric Intelligence’, dat begint met een verregaande elektrificatie van de moderne verbrandingsmotor – ook wel bekend als mild hybrid – met behulp van de ‘EQ Boost’ technologie. Daarnaast is er het plug-in hybride-offensief dat wordt voortgezet. In 2022 moet het gehele modellengamma van Mercedes-Benz zijn geëlektrificeerd. Dit betekent dat er geëlektrificeerde varianten worden aangeboden in elk segment – van de compacte modellen tot de grote SUV’s.


 

Deel dit artikel:
10051