10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
MEDIA IMAGE EK0.jpg

Elektrische PSA-bestellers krijgen range van 200 of 300 km

Gepubliceerd: 21 oktober 2019

Sinds 2019 bieden alle nieuwe modellen die door de PSA Group worden gelanceerd , een 100% elektrische of oplaadbare hybride , met het doel dat het volledige LCV-assortiment van de groep in 2025 wordt geëlektrificeerd.

In een context van toenemende verstedelijking werd de nieuwe generatie compacte bestelauto's van PSA Group ontworpen op basis van het EMP2 multi-energieplatform, dat nul CO 2 -mobiliteit biedt voor passagiersvervoer met VP-versies en voor transport. voor de LC-versies, met name met betrekking tot de ontwikkeling van e-commerce-activiteiten.

Xavier Peugeot, hoofd van de businessunit voor bedrijfsvoertuigen van PSA Group: "De PSA Group blijft zijn LCV-assortiment elektrificeren met elektrische versies van zijn compacte bestelwagens voor zakelijke en particuliere klanten. Deze reeks is compromisloos en zal ons leiderschap in Europa in dit segment versterken. Tegen 2021 zal 100% van ons VUL-assortiment en hun VP-derivaten worden geëlektrificeerd."

De PSA Group is marktleider in de LCV segment in Europa met 24,7% marktaandeel in de 1 ste helft van 2019. Dit nieuwe aanbod 100% elektrisch LCV zowel in haar versies combispaces en zakelijke shuttles, is een grote uitdaging voor de PSA Group om nieuw marktaandeel in deze segmenten te veroveren.

De 100% elektrische versies van de compacte bestelwagens van de vier merken worden geassembleerd in de Hordain-fabriek (Hauts-de-France) en uitgerust met een elektrisch tractiesysteem geassembleerd in de Trémery-fabriek (Grand Est). De elektrische versies bieden 2 niveaus van autonomie:

200 km 1 op WLTP-cyclus uitgerust met een batterij van 50 kWh
300 km 1 op een WLTP-cyclus uitgerust met een 75 kWh-batterij

Deel dit artikel:

Gerelateerde exposanten

10051