10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
MEDIA CP BIRMINGHAM.jpg

Elektrische Peugeot Boxer en Citroën Jumper gepresenteerd

Gepubliceerd: 02 mei 2019

Groupe PSA presenteert tijdens de Birmingham Commercial Vehicle Show twee nieuwe elektrische bestellers. Zowel de Peugeot Boxer als de Citroën Jumper krijgen een nieuwe EV-variant.

Tijdens de bedrijfsautoshow in Birmingham tonen zowel Citroën als Peugeot elektrische versies van hun grote bedrijfswagens: de Jumper en de Boxer. Veel informatie laat Groupe PSA nog niet los; het gaat volgens het Franse concern immers nog om vooruitblikken op definitieve productieversies.

Wel benoemen de Franse merken dat de actieradius van de lengtevarianten L1 en L2 op 225 kilometer moet liggen. De L3- en L4-smaken zouden 270 kilometer ver moeten kunnen komen op een lading. Hoe groot het accupakket is en hoe krachtig de elektromotoren zijn, is vooralsnog niet bekend. Wel weten we dat de stekkerbussen net als de reguliere versies én het origineel van Fiat (de Ducato) in het Italiaanse Val di Sangro gebouwd gaan worden. De EV-versies zijn omgebouwd door BD Auto. We zijn in afwachting van een reactie van zowel Citroën als Peugeot over een mogelijke komst naar Nederland.

Volgens Citroën komt de elektrische Jumper mogelijk in het tweede kwartaal van dit jaar naar ons land, maar helemaal vast staat dat nog niet.

Deel dit artikel:

Gerelateerde exposanten

10051