10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
eaton_charge-800x449.jpg

Eaton lanceert xChargeIn oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen

Gepubliceerd: 23 mei 2019

Powermanagementbedrijf Eaton introduceert xChargeIn, een nieuwe oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. xChargeIn is beschikbaar in vier series voor diverse toepassingen: van enkelvoudige wandmontagesystemen bij particuliere woningen tot grootschalige oplaadpunten voor bedrijfsterreinen en parkeergarages. Het systeem kan bovendien deel uitmaken van een domoticasysteem voor intelligent energiebeheer.

Met de snelle opkomst van hybride en volledig elektrische voertuigen in het verkeer, neemt ook de noodzaak toe van de beschikbaarheid van een goede infrastructuur voor het opladen. Er is grote behoefte aan betrouwbare, veilige en professionele oplaadpunten voor zowel particulier gebruik bij woonhuizen, als voor grootschalige inzet bij bedrijven en openbare parkeergelegenheden. Eaton heeft nu xChargeIn geïntroduceerd, een volwaardige oplaadinfrastructuur voor diverse toepassingen en schaalgroottes. Het xChargeIn-systeem is beschikbaar in vier series: A, X, S en M.

De A-serie is het basisoplaadstation van Eaton, ontworpen voor eenfasige aansluiting bij bijvoorbeeld woningen. Het maximaal laadvermogen van de A-serie is 7,4 kW.

De X-serie biedt alle functionaliteiten van de A-serie en kan daarbij geïntegreerd worden met externe systemen zoals Eatons xComfort-domoticasysteem. Bediening en besturing zijn mogelijk met RFID of sleutelidentificatie. De X-serie kan zowel eenfasig (230VAC) als ook driefasig (400VAC) aangesloten worden en heeft een maximaal laadvermogen van 7,4 kW (eenfase) of 22 kW (driefase).

De M- en S-serie bieden alle functionaliteiten van de X-serie. Daarnaast wordt ook UDP en OCCP ondersteund. UDP is het standaardprotocol voor de integratie van de xChargeIn laadunit in een ander besturingssysteem, zoals het xComfort domoticasysteem. OCPP is het standaardprotocol dat wordt gebruikt als meerdere oplaadpunten in een netwerk zijn opgenomen. De S-serie functioneert dan als slave-unit in het netwerk en de M-serie als master-unit. Op een netwerk met een M-serie unit als master kunnen maximaal 15 oplaadpunten uit de S-serie worden aangesloten. Elke unit in het netwerk krijgt dan zijn eigen beschikbare laadcapaciteit door de master toegewezen.

De combinatie van de xChargeIn M- en S-serie is speciaal ontworpen voor professioneel gebruik, bijvoorbeeld in openbare parkeergarages. Beide series zijn ook beschikbaar als MID-versies (Measuring Instruments Directive), die het mogelijk maken de afgenomen energie nauwkeurig bij te houden en eventueel te factureren per laadbeurt.

Integratie met xComfort
De laadstations uit de series X, S en M kunnen via xComfort worden aangestuurd door middel van een geïntegreerde X1/X2-schakelingang. Via de Smart Home Controller APP en vooraf geselecteerde xComfort componenten kan het laadstation ook deel gaan uitmaken van een intelligente energiebeheerfunctie in bijvoorbeeld een woning.

Meer informatie over de veelzijdige oplaadinfrastructuur xChargeIn van Eaton vindt u hier.

Persbericht.

Deel dit artikel:
10051