10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Duitse leasemaatschappij neemt elektrische Maxus in gebruik

Gepubliceerd: 01 februari 2018

maandag 29 januari, 2018. De levering van de elektrische Maxus EV80 bestelauto in Europa is gestart. Het Duitse leasebedrijf Maske Fleet heeft de eerste serie afgeleverd aan een koeriersbedrijf in Hamburg. Andere Europese markten, waaronder Nederland, moeten spoedig volgen.

Maxus is eigendom van de Europese divisie van China’s grootste autofabrikant SAIC. In aanloop naar de brede introductie van het merk in 2019 zoekt Maxus nu al samenwerking met grote organisaties en fleetowners die de emissie van hun wagenpark willen terugdringen en streven naar lagere operationele kosten.

Volgens Pieter Gabriëls, Managing Director van SAIC Mobility Europe, is de Maxus EV80 met een bereik in de praktijk tot 200 km, geen uitlaatgasemissie en een korte oplaadtijd (2 uur) de een ideale bestelauto voor stedelijke gebieden. “Momenteel doen we ervaring op met de auto in de praktijk en analyseren we hoe bedrijven succesvol de volledig elektrisch aangedreven bestelauto in hun vloot kunnen integreren, zodat we goed beslagen ten ijs komen als we in 2019 het merk in heel Europa zullen introduceren”, aldus Gabriëls.

De Maxus EV80 is beschikbaar als gesloten bestelauto en als chassis-cabine, waardoor alle vormen van maatwerk waar fleetowners om vragen mogelijk zijn. De bestelauto heeft een laadruimte met een lengte van 3,30 meter, een breedte van 1,77 meter en een hoogte van 1,71 meter. Het resultaat is een laadvolume van 10,2 m3, bereikbaar door wijd openende zij- en achterdeuren. Het maximale laadvermogen is 950 kg. De chassis-cabineversie heeft vergelijkbare capaciteiten en kan bovendien een aanhanger trekken tot 750 kg.

SAIC Mobility Europe zal de komende jaren een breed programma aan merken, producten en services aanbieden in Europa. De afdeling Fleetsales zorgt voor beschikbaarheid van de Maxus EV80 bij meer dan 200 grote fleetowners in Europa.

Zie ook: Kansen in de fleetmarkt voor de elektrische Maxus EV80 (VIDEO)

Bron: Trends in Autoleasing

Deel dit artikel:
10051