10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
O19 Imperiaal Zijkant Master

De O19. Een welkome aanvulling op Q-Top imperiaal-assortiment

Gepubliceerd: 30 november -1

(Persbericht)

Q-Tech start met de uitlevering van een nieuwe Q-Top-imperiaal; de O19. De bestaande Q-Top aluminium imperiaal heeft gesloten zijkanten. De nieuwe imperiaal heeft open zijkanten en is daarmee een welkome aanvulling op het uitgebreide assortiment bedrijfswagenaccessoires van Q-Tech.

Klant is koning

“Ontwikkeling in eigen huis is voor ons heel belangrijk. Wij horen niet alleen wat de klant zegt, wij luisteren ook. Hun verhaal is de belangrijkste input voor onze R&D afdeling”, stelt Bas Verschoor, Sales & Marketing Manager Europe bij Q-Tech. De O19 is in eigen beheer ontwikkeld en biedt, net als de bestaande Q-Top imperiaal, functioneel daktransport in combinatie met een strak design. Belangrijkste verschil zit ‘m in de zijkanten.

De bestaande imperiaal, de C13, heeft een gesloten zijkant. Deze nieuw ontwikkelde imperiaal, de O19, heeft een open zijkant die hoger is dan die van de gesloten uitvoering. Zeer functioneel wanneer een ladder met wijkende eindsporten mee moet. “Want dat was volgens berijders de enige beperking van de stijlvolle C13 imperiaal”, vertelt Verschoor. Hij vervolgt: “De positie van de dwarsdragers van de open O19 imperiaal is tijdens de ontwikkeling heel bepalend geweest. Deze bevinden zich namelijk op eenzelfde hoogte als die van de onderste lengtedragers. Je kunt bijvoorbeeld een ladder door de open zijprofielen laten uitsteken of lading eenvoudig vastsnoeren. Bovendien bieden de hoge zijkanten meer stabiliteit bij transport van grotere ladingen.”

De open O19 imperiaal maakt deel uit van de Q-Top merklijn. Het geanodiseerde aluminium en de zwarte kunststof eindkappen zijn herkenbare Q-Tech design elementen. De open zijprofielen zijn ‘different’: ze bestaan uit met glasvezel versterkte kunststof zwarte vinnen, waarbij één vin rood is: Q-Tech’s Surprisingly different effect. De RVS montagesteunen zijn ontwikkeld op basis van de positie van de originele imperiaal-montagepunten af fabriek. Naast dat deze aluminium imperiaal niet roest, onderhoudsvrij en volledig kleurvast is, past het bij duurzaam ondernemerschap. Een overtuiging die steeds meer aan terrein wint.

Eén van de eisen die het R&D-team van Q-Tech zich tijdens een ontwikkeling altijd oplegt, is het realiseren van maximaal gebruiks- en rijcomfort. “Het streven naar geluidarm rijden weegt tijdens de ontwikkeling van een imperiaal heel erg zwaar”, vertelt Rick Goedhart. “Met zijn open zijkanten is de Q-Top O19 zelfs geluidsarm bij een snelheid van 120 km/uur. Bij aanschaf van deze imperiaal worden standaard diffusers meegeleverd, zodat maximale geluideliminatie wordt behaald. Afhankelijk van het merk en type bedrijfswagen en de toegestane daklast van het voertuig, heeft de Q-Top O19 een draagvermogen tot 167 kilogram. Qua montage is er voor de monteur een gebruiksvriendelijke handleiding en is de O19 binnen 45 minuten klaar voor gebruik. Ook dat zijn voor ons belangrijke issues tijdens de ontwikkeling; iemand moet ons product zonder al te veel denk- en leeswerk kunnen monteren.”

De Q-Top O19 is TÜV-gecertificeerd en leverbaar voor bijna elk model. Het bestaande assortiment accessoires zoals de natuurrubber opsteekrol, bindhaken, lampbeugels, opstaande kanten en loopbanen, is ook voor dit type imperiaal geschikt. Q-Tech levert niet aan de eindgebruiker: verkoop gaat via de erkende bedrijfswagendealers of carrosseriebedrijven.

Q-Top is een merklijn van Q-Tech; ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van bedrijfswagenaccessoires die surprisingly different zijn.

Deel dit artikel:
10051