10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
01_De-nieuwe-Citroen-e-Jumpy-bestelauto-van-het-jaar-gaat-elektrisch

De nieuwe Citroën ë-Jumpy: bestelauto van het jaar gaat elektrisch!

Gepubliceerd: 13 mei 2020

(Persbericht)

Citroën – al negentig jaar een toonaangevende speler op de markt van lichte bedrijfswagens – presenteert de 100% elektrisch aangedreven ë-Jumpy. Na de C5 Aircross SUV en betaalbare Ami zet het merk het offensief ‘elektrificatie voor iedereen’ voort, wat zal leiden tot de lancering van zes geëlektrificeerde modellen in 2020.

In lijn met de filosofie ‘Inspired by Pro’ ontwikkelt Citroën op maat gesneden oplossingen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van zakelijke klanten, of het nu gaat om bedrijfswagens (Berlingo Van, Jumpy en Jumper) of diensten van het dealernetwerk (zoals La Manufacture Citroën).

Citroën Jumpy verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2020 – de belangrijkste prijs in de Nederlandse bedrijfswagenwereld – dankzij indrukwekkende mix van functionaliteit, comfort, rijeigenschappen, veiligheid en uitstraling.

De volledig elektrische aangedreven variant van de Jumpy biedt klanten praktische mobiliteitsoplossingen voor de uitdagingen in stedelijk gebied, zoals een toenemend aantal milieuzones, maar ook buiten de stad dankzij een riante actieradius.

Zonder concessies te doen aan de prestaties en functionaliteiten die de Jumpy zo succesvol hebben gemaakt, biedt de Citroën ë-Jumpy een nieuw niveau van comfort en gemoedsrust dankzij de actieradius die voldoende is voor de meeste dagelijkse ritten:

  • 230 km volgens de WLTP-cyclus voor de versie met 50 kWh-batterij
  • 330 km volgens de WLTP-cyclus voor de versie met 75 kWh-batterij
  • Veel comfort door het ontbreken van geluiden en trillingen in de aandrijving
  • Moeiteloze acceleratie en onmiddellijke reactie dankzij de elektromotor
  • Onbeperkt toegang tot milieuzones
  • Laadvermogen tot 1.275 kg
  • Maximum trekgewicht van 1.000 kg

De nieuwe Citroën ë-Jumpy komt in de tweede helft van 2020 op de markt. Eind 2020 verschijnt tevens de 100% elektrische versie van de Jumper en in 2021 de elektrische Berlingo Van. Dat betekent dat vanaf 2021 alle lichte bedrijfswagens van Citroën worden aangeboden met elektrische aandrijving, naast de versies met efficiënte brandstofmotoren.

Lees hier het uitgebreide persbericht 

Deel dit artikel:
10051