10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:

Coop gaat elektrisch de binnenstad in

Gepubliceerd: 19 februari 2018

Coop Supermarkten bevoorraadt haar Coop Vandaag-winkels in Rotterdam 100% elektrisch. Met deze pilot onderzoekt de supermarktorganisatie nieuwe mogelijkheden van elektrisch bevoorraden in de binnensteden.

Vanuit distributiecentrum Gieten (Drenthe) rijdt vier keer per week een bakwagen met aanhanger van huisvervoerder Bakker Logistiek naar een ontkoppelpunt aan de rand van Rotterdam. Daar wordt de verwisselbare laadbak overgeplaatst op een elektrische vrachtwagen van Breytner, specialist op het gebied van 100% elektrisch vervoer.

Volgens Marie-José Baartmans van Breytner een voorbeeld dat lange afstand en elektrische transport toch met elkaar te combineren zijn. “Ondanks dat zij vanuit Gieten opereren, weten ze met dit hybride concept hun winkels elektrisch te bevoorraden. Hiermee doorbreekt Coop de langlopende discussie over een te kort aan actieradius bij elektrische trucks en is ze de eerste supermarkt die hier actief mee aan de slag is gegaan."

Coop onderzoekt met de pilot de mogelijkheden om een deel van haar winkels voortaan zero-emissie te bevoorraden. De landelijke overheid streeft met het Green Deal programma naar zero emissie leveringen in 2025. Tegen die tijd wil Coop gereed zijn om alle binnenstedelijke winkels in Nederland emissieloos te kunnen bevoorraden.
 

Deel dit artikel:
10051