10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
2

BYD kondigt elektrische bestelauto aan

Gepubliceerd: 10 december 2019

Het Chinese merk BYD zet in op emissie-vrij transport en exporteert vanaf begin 2020 naast zwaar materieel ook een compacte bestelauto naar Europa. Het model lijkt sterk op de Nissan e-NV200.  

BYD zegt de afgelopen acht jaar met een team van 700 specialisten aan de ontwikkeling van een reeks ‘eTrucks’ te hebben gewerkt. Het gebruikt daarvoor een geheel nieuw platform, dat wereldwijd voor EV’s van het merk wordt toegepast; het concern is al actief met vergelijkbare voertuigen in China, Australië en Brazilië. Daarnaast is het al langer actief met elektrisch aangedreven bussen, waarvan het al 50.000 stuks heeft verkocht. De markt van lichte en zware bedrijfswagens met elektrische aandrijving is een nieuwe ontwikkeling voor het bedrijf. BYD tekent voor alle technische componenten. Nu de voertuigen gereed zijn, richt BYD zich op de ontwikkeling van een dealernetwerk, waarbij de Benelux, enkele Scandinavische landen, Spanje en Portugal als eersten aan bod komen.

2.6 Ton Panel Van
De nieuwe bestelauto van BYD heeft een 50,3 kWh BYD NMC accu. De elektromotor heeft een vermogen van 100 kW en een koppel van 180 Nm, goed voor een topsnelheid van 100 km/h. De theoretische range is 360 kilometer (NEDC). De accu’s zijn in 90 minuten vol bij gebruik van een 40 kW DC lader of in een kleine 8 uur bij gebruik van een 6.6 kW AC lader. De bestelauto is 4,46 meter lang en 1,72 meter breed en heeft een laadvermogen van 920 kg. Het laadvolume is 3,5 kuub en er zijn twee zitplaatsen. Dat zijn specificaties die redelijk overeenkomen met die van bijvoorbeeld een Citroën Berlingo Van, terwijl de auto zelf vooral sterk lijkt op de Nissan e-NV200. BYD spreekt van twee schuifdeuren en een grote achterklep - dus geen achterdeuren.
 

Deel dit artikel:
10051