10 en 11 november 2020 Expo Houten
Aanvang over:
01_bott_vario3

Bott maakt nieuwe generatie inrichting lichter en veiliger

Gepubliceerd: 02 juli 2019

Bott presenteert zijn nieuwe, ultra-lichtgewicht bedrijfswageninrichting Bott Vario3. Het is 15 procent lichter geworden dan de vorige generatie. Nieuwe opties en praktische elementen voor een snelle en gemakkelijke ladingbeveiliging maken het tot ‘meer dan alleen’ een nieuwe inrichting, aldus Bott.

Die extra veiligheid komt onder andere door speciale aluminium profielen waarmee de inrichting wordt ingebouwd. Bij een aanrijding van achteren buigen deze profielen mee, zonder hun vorm te verliezen. Ook zijn ze bestand tegen sterke schokken.
Maar de inrichting moet toch vooral vakmensen en servicetechnici de goede opties bieden voor het opbergen van materialen en gereedschappen. De nieuwe generatie biedt meer variabiliteit als het gaat om het opbergen van gereedschappen, benadrukt Bott. Alle ruimtes in het interieur van de bus wordt optimaal benut. De laadruimte kan zelfs een pallet vervoeren, omdat de eindframes kunnen worden ontworpen om vanaf een bepaalde hoogte te worden opgehangen. 

En dan zijn er de ‘slimme oplossingen’, zoals Bott dat noemt. De belangrijkste hiervan is het volledig compatibele Systainer koffersysteem. Het is ontwikkeld door Bott in samenwerking met zijn partners Festool en TANOS. Met de Systainer kunnen bijvoorbeeld alle machines, gereedschappen en materialen worden geïntegreerd in de Bott Vario3 inrichtingen voor bedrijfsbussen. Een andere innovaties is de nieuwe VarioSlide kunststoflade voor het opbergen van gereedschap. De lichte lade van aluminium en kunststof is uitgerust met een ergonomische handgreep en kan volledig uit worden geschoven. 


Veel meer dan een paar ultra lichte bakken in een Bedrijfswagen: Bott vario3

Aandacht is er ook besteed aan het veilig en gemakkelijk vastzetten van de lading. Zo is er het nieuwe, gepatenteerde C-Lash systeem. Dat kan worden gebruikt om spanriemen te integreren in rekken en bovenste opbergbakken. Het kan eenvoudig en snel worden bevestigd en losgemaakt met slechts één hand. Lange palen en buizen krijgen een speciale plek.

Bott ontwerpt de nieuwe Bott Vario3 bestelwageninrichting volgens de ideeën, wensen en eisen van zijn klanten. Kopen of leasen van de inrichting is beide mogelijk. 

Tekst: Bart Luteijn
 

Deel dit artikel:
10051