12 en 13 november 2019 Expo Houten
Aanvang over:
sitebanner-800x99-animated-loop

Bestuurders van bestelauto’s minst veilig

Gepubliceerd: 19 februari 2018

Uit onderzoek van Continental in het Verenigd Koninkrijk blijkt dat automobilisten buschauffeurs de meest veilige weggebruikers vinden en bestuurders van bestelauto’s de minst veilige. Die laatste groep wordt vooral ‘onverschillig’ genoemd.

Bestelauto’s worden ook door fietsers ‘gewantrouwd’. Maar in de ogen van automobilisten zijn fietsers niet veel beter. Volgens de onderzoekers komt dit wantrouwen vooral door een gebrekkige communicatie in het verkeer. Volgens zeven op tien automobilisten is de meest irritante gewoonte van andere weggebruikers het niet richtingaangeven. Ook het gebruik van mobiele telefoon is een irritant punt.

Volgens Mark Griffiths, onderzoeker van Continental, is de slechte communicatie het resultaat van veel van de anonimiteit op de weg: “Geen richtaangeven en telefoneren onderweg maken reizen moeilijker voor iedereen terwijl we allemaal zouden moeten samenwerken. Alle onderzochte mensen zijn het ermee eens dat er dingen moeten veranderen.”
 

Deel dit artikel:
Schrijf u hier in voor onze wekelijkse gratis nieuwsbrief!

Geef u op voor onze wekelijkse gratis digitale nieuwsbrief en u bent verzekerd en altijd geheel op de hoogte van het laatste nieuws uit de bestelauto sector met video verslagen, achtergronden, bestelauto testverslagen, Expo nieuws en informatie van deelnemers en partners. 

10051